Ecaterina Andronescu, lecţie pentru studenţii absolvenţi: A mototolit două bancnote pentru a le demonstra valoarea | VIDEO

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat sâmbătă la festivitatea de absolvire a promoţiei ,,Petrache Poenaru” a Universităţii Politehnica. Aceasta a mototolit două bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor că valoare lor rămâne neatinsă, chiar dacă pot fi călcaţi în picioare.

6394 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu, lecţie pentru studenţii absolvenţi: A mototolit două bancnote pentru a le demonstra valoarea | VIDEO

Ecaterina Andronescu, lecţie pentru studenţii absolvenţi: A mototolit două bacnote pentru a le demonstra valoarea

,,Se cuvine ca astăzi, promoţia pe care o reprezentaţi să îi poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) şi să fiţi mândri de acest nume. (...) Dragi ingineri tineri, sigur, terminaţi o şcoală de care nu aveţi cum să nu fiţi mândri. (...) Sunteţi, aţi fost studenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti. Fără îndoială, una din cele mai bune universităţi pe care le are nu numai România, ci şi această parte de lume. E o şcoală care v-a dat valoare”, a declarat Ecaterina Andronescu în faţa absolvenţilor.

Ministrul Educaţiei a continuat printr-o demonstraţie în faţa celor peste 3.000 de absolvenţi de Politehnică.

,,Şi, dacă vorbim de valoare, daţi-mi voie să fac aici, în faţa voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care ştiu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei şi vreau să vă întreb dacă le vreţi. Le vreţi? OK. Atunci, o să le mototolesc şi o să vă întreb dacă le mai vreţi”, a mai adăugat aceasta.

Tinerii i-au răspuns în cor că nu renunţă la bancnote şi le vor în continuare, chiar dacă sunt mototolite.

,,Putem să mergem mai departe şi anume să le aruncăm pe jos şi să le călcăm în picioare. Le mai vreţi? Da, filosofia acestei experienţe este cât se poate de clară, le vreţi şi mototolite, le vreţi şi călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viaţă, pentru că viaţa are şi urcuşuri şi coborâşuri, dacă se mai întâmplă să fiţi mototoliţi sau uneori călcaţi în picioare nu vă pierdeţi cumpătul, pentru că aveţi valoare şi vă respectăm şi vă preţuim pentru valoarea pe care o aveţi. Şi această valoare v-a fost crescută în şcoala pe care astăzi o terminaţi”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au participat la festivitatea de absolvire a promoţiei anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru”. La eveniment au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Ecaterina Adronescu, rectorul Universităţii, Mihnea Costoiu şi oficialităţi străine.

Andronescu, pilde pentru absolvenţi: Nu mizaţi pe avere. Se spune că era un împărat cu 17 cămile...

Ecaterina Andronescu le-a transmis absolvenţilor Universităţii Politehnica din Bucureşti care sunt lucrurile pe care să se bazeze în viaţă şi cele pe care să le ocolească. "Trei lucruri distrug omul: viciul, mândria şi furia", a afirmat ministrul Educaţiei, după care le-a spus o pildă cu un împărat.

"Să vă spun trei lucruri pe care nu trebuie să le uitaţi, trei lucruri care îl definesc pe om: munca, onestitatea şi realizările. Trei lucruri care nu se întorc niciodată: timpul, cuvântul şi şansa. Trei lucruri care sunt nesigure în viaţă, nici pe ele nu trebuie să le uitaţi: puterea, norocul şi averea. Nu mizaţi pe ele.

Trei lucruri sunt cele mai de preţ în viaţă: iubirea, credinţa şi încrederea. Nu uitaţi cât sunt de importante toate trei. Trei lucruri nu trebuie pierdute niciodată: liniştea speranţa şi onoarea, foarte importante şi ele. Trei lucruri distrug omul: viciul, mândria şi furia. Nu le uitaţi, pentru că niciodată nu trebuie să vă lipiţi de ele. Şi trei lucruri care sunt greu de mărturisit: iertarea, greşeala pe care trebuie să o recunoşti şi recunoştinţa pe care trebuie să o porţi în suflet tuturor celor pe lângă care ai trecut prin viaţă şi celor care ţi-au întins o mână de ajutor în oricât de greu ţi-ar fi fost în momentul din viaţă”, le-a spus Ecaterina Andronescu tinerilor ingineri.

Totodată, ministrul Educaţiei le-a spus absolvenţilor o pildă şi i-a invitat pe aceştia să caute soluţia la acel dascăl pe care îl consideră înţelept.

,,Se spune că, odată, un împărat îmbătrânise, îşi apropia sfârşitul si avea 3 fii şi s-a hotărât să împartă averea. Averea lui era formată din 17 cămile şi le-a spus celor trei fii următoarea împărţire: Tu, fiul meu cel mare, vei moşteni jumătate din cămile. Tu, fiul meu cel mic, vei moşteni 30% din cămile, iar tu, fiul meu cel mijlociu, vei moşteni a şasea parte din cămile. Rezolvaţi problema. Cum au împărţit, după moartea împăratului, cele 17 cămile? Dacă nu găsiţi soluţia, căutaţi înţeleptul între profesorii voştri”, a mai precizat aceasta.

Sâmbătă, în pavilionul central de la Romexpo, peste 3.000 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au participat la festivitatea de absolvire a promoţiei anului 2019, denumită ,,Petrache Poenaru”.

Taguri:
andronescu,
studenti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici