Ecaterina Andronescu mototoleşte bancnote şi le calcă în picioare într-o demonstraţie în faţa absolvenţilor de Politehnică. Care este morala demonstraţiei? - VIDEO

La ceremonia de absolvire a studenţilor de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, care a avut loc la Sala Palatului, rectorul Ecaterina Andronescu, a făcut o demonstraţie în faţa proaspeţilor ingineri. A scos o bancnotă de 100 de lei şi una de un leu şi i-a întrebat pe cei din sala plină ochi dacă le vor. "Daaaa!", strigă corul celor din sală. "Dar dacă le mototolesc?", a continuat rectorul. "Le mai vreţi?". "Daaa!", îi răspund studenţii. "Dar dacă le arunc pe jos şi le calc în picioare?", întreabă Ecaterina Andronescu şi calcă bancnotele de pe jos. Iar sala îi răspunde fără ezitare că le vrea.

4265 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu mototoleşte bancnote şi le calcă în picioare într-o demonstraţie în faţa absolvenţilor de Politehnică. Care este morala demonstraţiei? - VIDEO

Ecaterina Andronescu mototoleşte bancnote şi le calcă în picioare într-o demonstraţie în faţa absolvenţilor de Politehnică. Care este morala demonstraţiei? (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

Ecaterina Andronescu: "Chiar dacă uneori viaţa ne mai mototoleşte, rămâne valoarea pe care o avem"

Apoi rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti le arată celor prezenţi care e morala demonstraţiei. "De ce le-aţi vrut? Pentru că ele au valoare. Chiar dacă uneori viaţa ne mai mototoleşte, chiar dacă uneori suntem şi călcaţi în picioare, să nu uitaţi că rămâne valoarea pe care o aveţi şi să faceţi cinste acestei valori", le-a spus Ecaterina Andronescu absolvenţilor de Politehnică, dintre care şase, trei de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, doi de la facultatea de Electronică şi unul de la Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, au terminat facultatea cu 10 pe linie. Ei sunt Marius Maruseac, Diana Andreea Popescu, Gheorge Sârbu, Ştefan Apostol, Radu Cristian Ionescu, şi Roxana Melca, îi prezintă rectorul.

Cristian Tudor Popescu: În România valorile pot fi rupte în bucăţi

Absolvent de Automatică, editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu a venit la ceremonie pentru a le vorbi tinerilor şi a continuat pe linia începută de rectorul Politehnicii. Ecaterina Andronescu a mototolit banii şi i-a călcat în picioare. "Dacă îi rupea, îi mai luaţi?", i-a întrebat Cristian Tudor Popescu pe proaspeţii ingineri. De această dată, unii au spus că da, alţii că nu.

Citeşte mai multe despre demonstraţia din faţa absolvenţilor de Politehnică pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici