Editorial Cristian Tudor Popescu: Moartea e bună la ceva

Consternare, nu ură, asta se citeşte pe feţele norvegienilor după măcelul asupra Norvegiei comis de Bestie - nu-i scriu numele, pentru că el asta îşi doreşte. Oamenii sunt buimăciţi, paralizaţi, fără reacţie. Sunte feţele unei societăţi imunodeficitare, lipsită de anticorpi împotriva unui astfel de duşman. El se lăfăie acum într-o închisoare de lux, mai scrie nişte cugetări, iar avocatul lui se pregăteşte să-l scoată nebun, drogat, lipsit de discernământ. Pe baza blândelor legi norvegiene l-am putea vedea pe Bestie întreţinând un site cu sute de mii de accesări din "puşcărie" şi chiar liber nu peste foarte mulţi ani.

564 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Moartea e bună la ceva

Editorial Cristian Tudor Popescu: Moartea e bună la ceva (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Mă enervez mai puţin gândindu-mă la situaţia asta, dacă îmi amintesc cum l-au perforat trupele speciale americane pe Bin Laden, fie-i saramura uşoară. Nu s-a făcut Justiţie atunci, spuneam, dar s-a făcut dreptate. O societate sănătoasă se caracterizează nu doar prin largheţea cu care protejează binele, ci şi prin capacitatea de a elimina răul. În acest sens, Bestie ar trebui spânzurat, fireşte după proces, şi cu ştreang lung, dacă mi se permite acestă opţiune în afara raţionamentului care urmează. Nu împuşcat, căci nu merită să moară la fel ca victimele lui.

Veţi spune că asta înseamnă introducerea pedepsei cu moartea. Nu, nu susţin aşa ceva. Nu din cauza morţii, din cauza pedepsei.

Mai întâi, moartea nu poate fi o pedeapsă pentru criminal. Pedeapsa presupune constrângere şi reeducare. În cazul respectivului, asta ar fi posibil doar în purgatoriu, ca să intre în rai.

Citeşte continurea editorialului lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici