Efectele atacurilor ruseşti. Autorităţile din Tulcea caută o locaţie pentru o eventuală relocare a locuitorilor de la graniţă

Autorităţile din Tulcea caută o locaţie pentru o eventuală relocare temporară a locuitorilor din zona de graniţă care doresc acest lucru.

2162 afișări
Imaginea articolului Efectele atacurilor ruseşti. Autorităţile din Tulcea caută o locaţie pentru o eventuală relocare a locuitorilor de la graniţă

Efectele atacurilor ruseşti. Autorităţile din Tulcea caută o locaţie pentru o eventuală relocare a locuitorilor de la graniţă

„În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la nivelul judeţului Tulcea au fost luate măsuri de identificare a unei locaţii pentru o eventuală relocare temporară a locuitorilor din zona de graniţă care doresc acest lucru, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă <Delta> al judeţului Tulcea, la ordinul prefectului, a pus la dispoziţia locuitorilor din Ceatalchioi şi Plauru o autospecială de primă intervenţie şi comandă, respectiv în comuna Chilia Veche o ambarcaţiune SAR tip Targa şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă pentru asistenţa persoanelor care sunt afectate de situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse şi atacarea porturilor Ucrainene învecinate localităţilor menţionate”, se arată într-un comunicat al ISU Tulcea.

Potrivit acestuia, aceste mijloace vor executa misiunea ordonată atâta timp cât situaţia de la graniţa României cu Ucraina o impune.

Ambarcaţiunea SAR prezentă la Chilia Veche are o capacitate de transport de până la 8 persoane, iar în cazul în care se va impune transportul unor persoane în municipiu pe calea rutieră pe timpul nopţii, în afara orelor de program al bacului ce face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu şi Tulcea, a fost luată decizia ca acesta să funcţioneze indiferent de oră la solicitarea autorităţilor locale.

Mijloacele dislocate în cele două localităţi sunt prevăzute cu trei subofiţeri respectiv un conducător de ambarcaţiune şi doi şoferi.

„De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea ca Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă să fie abilitat în a transmite mesaje de avertizare şi alarmare prin sistemul RO-alert şi/sau mijloacele de alarmare de la nivelul autorităţilor publice locale, iar în cazul în care sunt zone fără acoperire GSM ori neacoperite de mijloace de alarmare, Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dislocă echipaje care asigură avertizarea/alarmarea populaţiei, pe baza datelor transmise de dispecerat prin intermediul sistemelor de comunicaţii radio, folosind mijloacele mobile de avertizare sau comunicare”, a mai transmis ISU Tulcea..

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici