Efectele avertizării METEO Cod roşu: furtunile au doborât zeci de stâlpi şi copaci în Moldova

  • Zeci de copaci şi stâlpi de electricitate şi telefonie au fost doborâţi de furtună în judeţele din Moldova.
  • Peste 5.000 de consumatori din mai multe localităţi din judeţul Neamţ au rămas fără curent electric.
1253 afișări
Imaginea articolului Efectele avertizării METEO Cod roşu: furtunile au doborât zeci de stâlpi şi copaci în Moldova

Potrivit ISU Iaşi, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci şi stâlpi căzuţi de străzi în localităţile Ţibăneşti, Borşa, Răducăneni şi Dobrovăţ. De asemenea, în Iaşi s-a intervenit pentru îndepăratea unui arbore căzut peste peste o conductă de gaze naturale, iar în localitatea Roşcani pentru un copac căzut peste firele electrice.

În judeţul Neamţ, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase Cod roşu, localităţile Bălăneşti, Ghigoieşti, Bârgăuani, Traian, Nisiporeşti, Gâdinţi, Gârcina şi Cuejdiu sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. La ora 20.00, 5040 de consumatori nu sunt alimentaţi cu energie electrică. Echipele de intervenţie ale companiei de distribuţie a energiei lucrează pentru remedierea situaţiei.

Tot în Neamţ, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism în Roman şi a unui stâlp căzut pe stradă în localitatea Lunca.

De asemenea, acoperişul unei case a fost distrus în localitatea Pildeşti, comuna Cordun, iar mai multe gospodării au fost inundate în Roman, Ştefan cel Mare, Turtureşti şi Bodeştii de Jos.

Pompierii din Neamţ au mai intervenit pentru îndepărtarea unor copaci şi stâlpi căzuţi în localitatea Budeşti, unde un arbore a căzut peste o casă, între localităţile Izvor şi Ion Creangă, Başta, Ştefan cel Mare şi Roman.

Mai multe judeţe din Moldova au fost miercuri după-amiază sub avertizări Cod roşu de averse şi vijelii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici