Efectele devastatoare ale coronavirusului în triburile amazoniene. Un prim caz a fost deja diagnosticat

  • Coronavirusul a ajuns şi în jungla amazoniană
  • Peste 300 de triburi indigene trăiesc în Amazon
  • Circa 30 mii de oameni pot fi în pericol în zona graniţelor Braziliei cu Peru şi Columbia
2007 afișări
Imaginea articolului Efectele devastatoare ale coronavirusului în triburile amazoniene. Un prim caz a fost deja diagnosticat

Efectele devastatoare ale coronavirusului în triburile amazoniene. Un prim caz a fost deja diagnosticat

Un prim caz de COVID-19 a apărut în jungla amazoniană, la o femeie în vârstă de 20 de ani din tribul Kokama, a afirmat departamentul responsabil cu populaţia indigenă din cadrul Ministerului Sănătăţii din Brazilia.
 
Potrivit presei braziliene, femeia provine dintr-un trib localizat la graniţa braziliano-columbiană, la circa 800 de kilometri de Manaus.
 
Televiziunea venezueleană notează că alţi patru pacienţi au testat ulterior pozitiv, inclusiv un doctor brazilian, care s-a întors dintr-o vacanţă pentru a merge să lucreze în interiorul tribului Tikunas.
 
Experţii în sănătate din Brazilia spun că virusul ar putea fi letal pentru circa 850.000 de membri ai comunităţilor indigene, care şi aşa au fost decimate în ultimele secole de boli precum pojarul şi malaria.
 
"Există riscul ca acest virus să se răspândească în interiorul acestor comunităţi, ceea ce ar fi un adevărat genocid", a spus Sofia Mendonca, cercetător la Universitatea din Sao Paolo.
 
Mendonca a mai afirmat că metodele de dezinfecţie folosite de majoritatea oamenilor, cum ar fi spălatul pe mâini şi dezinfectatul cu alcool ori geluri speciale, nu sunt practicate în triburile izolate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici