Efectele inundaţiilor care au lovit zeci de localităţi din România: 60 de persoane, blocate într-un camping, aşteaptă retragerea apelor

  • 60 de persoane sunt blocate cu rulotele sau autoturismele într-un camping din Dâmboviţa.
  • Oamenii aşteaptă retragerea apelor în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.
  • Aversele puternice au produs inundaţii în 29 de localităţi din 12 judeţe.
  • Un ieşean de 47 de ani a murit în albia unui pârâu.
3634 afișări
Imaginea articolului Efectele inundaţiilor care au lovit zeci de localităţi din România: 60 de persoane, blocate într-un camping, aşteaptă retragerea apelor

În ultimele 24 de ore, aversele torenţiale au produs inundaţii în 29 de localităţi din judeţele Alba, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova şi Timiş, informează IGSU.

Luni şi pe timpul nopţii de luni spre marţi, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 29 case, 107 curţi, 21 beciuri/subsoluri, 3 operatori economici, precum şi pentru degajarea mai multor arbori căzuţi pe carosabil.

Situaţii deosebite au fost înregistrate în judeţele Alba, Dâmboviţa, Iaşi şi Neamţ, acolo unde mai multe persoane au fost izolate, iar un bărbat a fost găsit mort.

În localitatea Bistra, judeţul Alba, 3 persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţa inundată, iar în localitatea Durău, judeţul Neamţ, 5 persoane au fost temporar izolate la o pensiune din cauza viiturilor. De asemenea, între localităţile Durău şi Grinţieş (NT), pe DJ 155F, s-a acţionat cu utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 6 autoturisme cu 14 persoane surprinse de aluviuni pe carosabil.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri, aproximativ 60 de persoane fără probleme medicale sunt blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Se aşteaptă retragerea apei pentru ca persoanele să poată părăsi zona în siguranţă.

În Hândreşti, judeţul Iaşi, un bărbat de 47 de ani a fost găsit mort în albia pârâului din localitate, blocat între aluviuni şi copaci, fiind probabil surprins de debitul crescut al apei în timp ce încerca să treacă prin albia pârâului.

Traficul rutier este blocat pe 1 drum naţional (DN1/PH), parţial afectat pe 2 drumuri naţionale (DN 74/AB şi DN75/A) din cauza aluviunilor şi a unor podeţe avariate de viituri şi a fost temporar afectat pe 2 drumuri naţionale ( DN 57/CS, DN 68A/TM) şi 5 drumuri judeţene ( DJ 582/CS, DJ 761/HD, DJ 678E/HD, DJ 155F/NT şi DJ 693/TM), din cauza arborilor căzuţi pe carosabil.

Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 22 localităţi din judeţele Mureş şi Neamţ, însumând un număr de aproape 7.000 de consumatori finali nealimentaţi. Pentru remedierea deficienţelor au acţionat echipe ale furnizorului de electricitate.

La acest moment sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localităţi din judeţele Alba, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici