Efectele pandemiei: Numărul fumătorilor a crescut în perioada de carantină

  • Numărul persoanelor cu vârste între 18 şi 34 de ani care fumează a crescut cu 25% în Anglia.
  • Alţii au văzut carantina ca pe o oportunitate de a deveni mai sănătoşi, renunţând astfel la vicii.
  • Până în 2030, guvernul britanic vrea să ajute toţi cetăţenii să renunţe la fumat.
204 afișări
Imaginea articolului Efectele pandemiei: Numărul fumătorilor a crescut în perioada de carantină

Efectele pandemiei. Numărul fumătorilor a crescut în perioada de carantină

Un nou studiu al cercetătorilor britanici arată că procentul tinerilor care se identifică drept fumători a crescut exponenţial în urma carantinei adoptate la nivel naţional, informează BBC, citat de Alpeh News.

Cel puţin în Anglia, procentul persoanelor cu vârste între 18 şi 34 de ani a crescut de la 21,5% la 26,8%. Concret, asta înseamnă o creştere de aproximativ 652.000 de tineri, conform Cancer Research UK. Datele analizate au fost colectate prin intermediul chestionarelor lunare, înainte de carantină şi în timpul acesteia.

Pe de altă parte, unii tineri, deja fumători, au văzut carantina ca pe o oportunitate de a deveni mai sănătoşi. Astfel, s-a înregistrat o creştere şi în rândul persoanelor care au renunţat complet la fumat în timpul pandemiei.

„Prima carantină a fost fără precedent, a schimbat viaţa de zi cu zi a oamenilor. Am constatat că mulţi fumători au profitat de această ocazie pentru a se opri, ceea ce este fantastic. Cu toate acestea, carantina a fost, de asemenea, o perioadă de stres pentru mulţi oameni şi am văzut că rata fumatului şi a băutului a crescut printre grupurile cele mai afectate de pandemie. Este important să urmărim cu atenţie modul în care aceste rate evoluează în timp, pentru a oferi ajutorul adecvat oricui are nevoie,” a spus Dr. Sarah Jackson, cea care a condus studiul, de la University College London.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici