Efectele singurătăţii asupra oamenilor. Cât de gravă este situaţia în România

  • În una din trei case din România trăieşte un om singur
  • Cei mai mulţi singuratici trăiesc în oraşe
  • Singurătatea, numită boală de psihologi, este foarte costisitoare, deoarece cheltuielile nu se mai împart la doi
1862 afișări
Imaginea articolului Efectele singurătăţii asupra oamenilor. Cât de gravă este situaţia în România

Sursa FOTO: Profimedia Images

În România, într-o casă din trei stă un om singur, iar cei mai mulţi singuratici sunt la oraş, potrivit studiilor recente.

Nu ajută nici munca multă, lucrul peste program de acasă şi discuţiile exclusiv cu colegii de birou. Psihologii numesc singurătatea boală, una greu de învins.

„La fiecare vârstă singurătatea este simţită profund. (...). Unii singuratici nu dorm şi ajung la insomnii cronice, alţii trăiesc o tristeţe permanentă şi o izolare continuă”, spune Keren Rosner, psiholog.

Singurătatea nu doar că te îmbolnăveşte, dar îţi mănâncă şi banii, deoarece un cuplu are venituri mai mari, iar cheltuieile se împart la doi.

Singurătatea este peste tot: jumătate din locuitorii Parisului şi două treimi din locuitorii din Stockholm trăiesc singuri. În Marea Britanie, jumătate din cei de peste 75 de ani trăiesc singuri şi mulţi dintre ei nu au vorbit cu o rudă sau cu un prieten de luni de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici