Electrica: Penele de curent de la SJU Galaţi, provocate de defecţiunile din instalaţiile spitalului

Reprezentanţii Electrica spun că penele de curent de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Galaţi s-au produs din cauza defecţiunilor din instalaţiile electrice ale unităţii medicale, iar dacă aceste instalaţii nu vor fi modernizate, întreruperile în furnizarea energiei electrice se pot repeta.

107 afișări
Imaginea articolului Electrica: Penele de curent de la SJU Galaţi, provocate de defecţiunile din instalaţiile spitalului

Electrica: Penele de curent de la SJU Galaţi, provocate de defecţiunile din instalaţiile spitalului (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, reprezentanţii Electrica SA spun că Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi a informat conducerea Spitalului de Urgenţă din Galaţi că întreruperile în furnizarea energiei electrice care au avut loc în ultimele zile au fost generate de defecţiunile din instalaţiile electrice aflate în proprietatea unităţii medicale, ci nu de defecţiuni în reţeaua furnizorului de electricitate.

Potrivit sursei citate, în cazul în care nu vor fi luate măsuri de modernizare a instalaţiilor electrice ale spitalului, întreruperile de energie electrică se pot repeta.

Penele de curent de la Spitalul Judeţean din Galaţi au avut loc joi dimineaţă şi vineri dimineaţă, iar la faţa locului au fost trimise echipe de la Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi, unitatea medicală fiind realimentată la scurt timp.

Medicul chirurg Paul Ichim de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi spunea că problemele în alimentarea cu energie electrică a unităţii medicale au început de joi şi au continuat şi vineri, iar medicii fac operaţii cu teamă.

”Eram cu ustensilele în pacient şi s-a întrerupt curentul. Există generatorul care a intrat rapid în funcţiune, dar vă daţi seama că nu este plăcut deloc să te trezeşti fără curent atunci când operezi. Este periculos. Operăm cu teamă că oricând s-ar putea opri din nou curentul electric”, afirma medicul Paul Ichim.

Conducerea unităţii medicale spunea, la rândul său, că nu au rămas pacienţi neoperaţi întrucât generatorul unităţii funcţionează fără probleme şi a intrat imediat în funcţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici