Eleva acuzată de fraudarea examenului de bacalaureat rămâne în arest

Curtea de Apel Cluj a decis, marţi, cercetarea în arest a elevei acuzată de fraudarea examenului de bacalaureat din Sighetu Marmaţiei, Ileana Botici, judecătorii respingând cererea acesteia de a fi eliberată sub control judiciar, informează Biroul de presă al instanţei clujene.

109 afișări
Imaginea articolului Eleva acuzată de fraudarea examenului de bacalaureat rămâne în arest

Eleva acuzată de fraudarea examenului de bacalaureat, rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Eleva arestată pentru fraudarea examenului de bacalaureat din Sighetu Marmaţiei, Ileana Botici, a cerut, marţi, Curţii de Apel Cluj, care judecă recursul DNA la sentinţa Tribunalului Maramureş de eliberare sub control judiciar a femeii, să fie cercetată în libertate, invocând probleme de sănătate.

"Curtea de Apel Cluj a dispus marţi admiterea recursului Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respingerea cererii de eliberare sub control judiciar a inculpatei Botici Ileana", a informat Biroul de presă al Curţii de Apel Cluj.

Ileana Botici şi avocatul acesteia, Lacrima Stan, au susţinut, marţi, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Cluj că problemele de sănătate grave nu pot fi tratate în arest şi că Botici are nevoie de un control la un spital în afara sistemului penitenciar.

Botici a susţinut, de asemenea, că nu este singura vinovată şi a povestit că, înainte de examene, s-a făcut o şedinţă cu peste o sută de elevi şi că ea a fost desemnată de aceştia să adune banii.

"Eu nu am dat niciun telefon pentru a aduna banii, ceilalţi elevi m-au sunat pentru acest lucru", a declarat Botici.

Acţiunea judecată marţi de Curtea clujeană a survenit deciziei Tribunalului Maramureş, care admisese cererea de eliberare sub control judiciar a elevei Ileana Botici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici