Elevi de 10 la BACALAUREAT 2018 | Viitor neurochirurg: Vreau să fiu aproape de oameni, să ajut / Absoventă: Mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână oameni frumoşi

Un elev din Alba care a obţinut media 10 la Bacalaureat spune că s-a pregătit doar în ultimele luni, pentru că la facultate media nu va conta. Claudiu Moldovan Mihai vrea să devină neurochirurg şi i se pare important să fie aproape de oameni, să poată ajuta în orice situaţie.

1396 afișări
Imaginea articolului Elevi de 10 la BACALAUREAT 2018 | Viitor neurochirurg: Vreau să fiu aproape de oameni, să ajut / Absoventă: Mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână oameni frumoşi

Elevii de 10 la BACALAUREAT 2018 | Viitor neurochirurg: Vreau să fiu aproape de oameni, să ajut

”M-am pregătit pentru Bacalaureat doar în ultima perioadă pentru că am început încă din clasa a XI-a, semestrul doi, să învăţ pentru Medicină. Vreau să merg la Cluj şi am considerat că este mai importantă admiterea. Atunci am zis că las Bac-ul pe planul al doilea şi mă focusez mai mult pe chimie şi biologie, materii din care voi susţine admiterea”, a spus Claudiu Moldovan Mihai.

El are, astfel, în faţă, un examen de dat la chimie şi biologie, foarte important pentru viitorul său. Bacalaureatul nu contează deloc în ponderea admiterii şi era suficient ca absolventul să-l promoveze.

Calitatea umană a profesorilor, consideră el, a contat foarte mult în obţinerea acestei performanţe.

”Cred că o contribuţie foarte mare o au domnii profesori. Orele şi toate indicaţiile pe care dânşii le dau de fiecare dată. Nu ştiu cum e la celălalt băiat din Alba care a luat media 10, dar la Colegiul <Lucian Blaga> sunt profesori foarte buni. De o calitate umană rară, chiar vorbeam cu un coleg, sunt profesori de o calitate umană foarte ridicată, adevărate exemple. Ei au avut o contribuţie semnificativă în dezvoltarea mea şi a noastră”, a spus Claudiu.

De asemenea, absolventul a adăugat că vrea să rămână în ţară, pentru că aici ar putea să-şi construiască o viaţă mult mai frumoasă decât peste hotare.

”Cred că aş putea să-mi construiesc o viaţă mult mai frumoasă în ţară. Deci nu, nu plec. Este un lucru legat de satisfacţie. Ca viitor medic, esenţial este să fii aproape de omul de lângă tine, să îl poţi ajuta în orice situaţie. Atunci, din punctul meu de vedere, i-aş ajuta mai bine pe români, i-aş înţelege mai bine, aş fi mai aproape de ei, de sufletul lor. Plus că în străinătate va fi şi bariera lingvistică. Oricât de bine ai cunoaşte o limbă nu te poţi ataşa spiritual la fel de omul din faţa ta dacă nu comunici în limba ta natală”, a spus absolventul.

El a adăugat că vrea să devină medic neurochirurg, considerând creierul, prin complexitatea lui, cel mai fascinat organ, şi fiind foarte interesat de ceea ce reprezintă sistemul nervos.

Claudiu Moldovan Mihai este absolvent al Colegiului Naţional ”Lucian Blaga” din Sebeş. A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obţinută de David Mihai Alin, absolvent al Colegiului Naţional ”David Prodan” Cugir.

Elevă de 10 la Bacalaureat: Mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână oameni frumoşi

Doar doi elevi din Prahova au reuşit, în această sesiune, să ia media generală 10 la Bacalaureat. Unul dintre ei este absolvent al Colegiului ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, iar celălalt provine de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Ploieşti.

4.738 de elevi s-au prezentat anul acesta în Prahova, potrivit Inspectoratului Şcolar Prahova, la examenul de Bacalaureat. Dintre aceştia, 1.480 au fost respinşi. S-au înregistrat două medii generale de 10, una dintre ele fiind obţinută de Miruna Georgiana Voinea, de la Colegiul Naţional ”Nicoale Iorga” din Vălenii de Munte, un oraş cu 12.000 de locuitori.

Tânăra în vârstă de 18 ani spune că a muncit foarte mult ca să ajungă la această performanţă, fiindu-i teamă mai ales la Limba şi Literatura Română, întrucât totul e “ subiectiv şi interpretabil”.

“Nu m-am aşteptat la nota aceasta. Niciodată. Mi-a fost teamă la română, pentru că aici totul e subiectiv şi interpretabil. Am muncit mult. Nu mă aşteptam să fie nevoie să muncesc aşa mult, dar am reuşit. Am reuşit să le împac pe toate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna.

Adolescenta, care a terminat profilul matematică-informatică, spune că nu vrea să plece în străinătate la studii.

“Nu vreau să plec, vreau să rămân în ţară. Am aici familia, prietenii, mi-ar fi greu fără ei. În plus, mi se pare în regulă să munceşti în ţara ta, să rămână aici oameni frumoşi, să dezvoltăm ţara”, a declarat eleva de nota 10.

Miruna Georgiana Voinea vrea să urmeze cursurile Facultăţii de Politehnică din Bucureşti sau Cibernetica din cadrul ASE.

Vălenii de Munte este un oraş din judeţul Prahova cunoscut drept reşedinţa lui Nicolae Iorga, aflat la aproximativ 30 de kilometri de Ploieşti şi care are peste 12.000 de locuitori.

Potrivit ISJ Prahova, anul acesta, la sesiunea din vară a Bacalaureatului, rata de promovabilitate înainte de contestaţii este de 68,70 la sută. La Liceul Economic Şansa din Ploieşti a fost un singur candidat care a fost declarat respins, iar la Liceul Tehnologic din Sângeru din cei doi candidaţi niciunul nu a promovat examenul.

Eleve din Cluj cu media 10 la Bacalaureat vor să înveţe în ţară

Trei eleve de liceu din judeţul Cluj au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, două dintre acestea susţinând că vor urma facultăţi din ţară şi că nu au de gând să înveţe, deocamdată, în străinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Andreea Iulia Drăgan, elevă a Colegiul Naţional ”Mihai Viteazu” Turda, este una dintre cele trei eleve din judeţul Cluj care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceasta a fost şi şefă de promoţie la liceu.

”Nu mă aşteptam să iau media 10. Niciodată nu mi s-a părut greu examenul de Bacalaureat, dar am ştiut că este greu să iei note perfecte, adică 10 pe linie. Sunt foarte fericită, pentru că mă va ajuta media de la Bacalaureat la admiterea la facultate. Vreau să mă înscriu la UTCN, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la specializarea calculatoare. A lucra în IT este o meserie de viitor, sunt locuri de muncă în acest domeniu în Cluj-Napoca. Nu vreau să merg să studiez în străinătate”, a declarat, miercuri, Andreea Drăgan corespondentului MEDIAFAX.

Aceasta susţine că a reuşit să obţină media 10 după ce părinţii au încurajat-o, încă din clasele primare, să înveţe constant şi regulat.

”Toată această muncă s-a acumulat şi rezultatele au venit”, a spus eleva.

Otilia Maria Drugan a absolvit Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca şi a obţinut tot media 10 la Bacaluareat.

”Pur şi simplu am învăţat şi aşa am obţinut media 10. În ceea ce priveşte facultatea, încă nu ştiu sigur, probabil mă voi înscrie la Facultatea de Biologie a UBB, vreau să lucrez pe proiecte în acest domeniu. Facultatea o voi urma în ţară, poate voi face un master în străinătate”, a spus Drugan.

A treia elevă de 10 din judeţul Cluj, Ioana Damian Buda de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca nu a putut fi contactată.

Judeţul Cluj s-a clasat pe primul loc la nivel naţional la examenul de Bacalaureat, cu o promovabilitate de 81,14%.

Absolvent de nota 10 la Bac: Vreau să lucrez în străinătate, în România munca nu e apreciată

Unul dintre cei doi absolvenţi de liceu din Mehedinţi care au obţinut media zece la Bacalaureat este un tânăr care doreşte să lucreze în străinătate, deoarece ”în România munca nu e apreciată”. El spune că în ţară sunt foarte multe condiţii care se înrăutăţesc, iar protestele nu dau rezultate.

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional ”Gheorghe Ţiţeica”, din judeţul Mehedinţi, au obţinut media zece în prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Unul dintre ei a absolvit liceul cu nota maximă şi este hotărât să plece în străinătate, după ce va finaliza studiile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emilian Claudiu Mănescu şi Mihai Badi sunt cei doi elevi din judeţul Mehedinţi care au reuşit să obţină 10 la toate probele examenului de bacalaureat. Rezultatele lor nu au fost o surpriză pentru profesori, întrucât au participat la olimpiade, în toţi anii de liceu.

Emilian a fost şef de promoţie.

”Emilian a terminat liceul cu media 10. A participat la olimpiadele şcolare, a terminat Matematică-Informatică bilingv, şi pe engleză, a fost şi la matematică şi la celelalte ştiinţe pe care le-a studiat la şcoală. Sunt nişte elevi cu care ne mândrim. Mihai Badi a fost la o clasă de mate-info simplă, la fel, un elev foarte bun, rezultatele lor arată că în şcoala noastră se face educaţie de calitate, iar profesorii sunt foarte bine pregătiţi. Suntem primii pe judeţ, cu 92, 1 %”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mihaela Ştefan, directorul Colegiului Naţional ”Gheorghe Ţiţeica” din judeţul Mehedinţi.

Emilian Mănescu spune că va rămâne să studieze în România, însă intenţionează să muncească în străinătate.

”A fost o pregătire continuă, la toate materiile. Nu este un alt secret, în afară de muncă. Niciodată nu am considerat că ştiu mai mult, mereu am încercat să învăţ. Voi merge la Politehnică, în Bucureşti. Vreau să devin programator. La început vreau să lucrez în ţară, dar pe viitor o să vreau să merg în străinătate. Nu e apreciată munca în România, sunt foarte multe condiţii care se înrăutăţesc. Am văzut problemele în politică, toate protestele care nu prea au niciun rezultat şi sunt dezamăgit”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Emilian Mănescu.

Colegul său de liceu, Mihai Badi, spune că a obţinut media 10 învăţând constant.

”Secretul este multă muncă şi puţin noroc. La română nu mă aşteptam la zece. M-am pregătit pe parcursul celor patru ani şi mai mult anul acesta. În ultima lună am învăţat numai la română, numai comentarii la română. Voi merge la Politehnică, la Timişoara. Nu ştiu sigur ce vreau să devin, dar vreau informatică, programator probabil. Să văd ce oportunităţi mi se vor oferi şi voi vedea dacă plec din ţară. Nu sunt ferm convins că voi rămâne, pentru că, la ora actuală, tinerii nu prea sunt apreciaţi în România”, a spus Mihai Badi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici