Elevii ar putea scăpa de măşti la şcoală. Peste jumătate dintre adolescenţii din SUA s-au vaccinat

  • Cercetătorii din SUA se aşteaptă la nerespectarea regulilor de igienă şi distanţare în preajma sărbătorilor.
  • Directorii şcolilor trebuie să dezvolte planuri care să permită ajustarea rapidă a regulilor.
  • În SUA, peste jumătate dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 12-17 ani s-au vaccinat cu schema completă.
145 afișări
Imaginea articolului Elevii ar putea scăpa de măşti la şcoală. Peste jumătate dintre adolescenţii din SUA s-au vaccinat

Oamenii renunţă la respectarea regulilor înainte de sărbători

Un raport al Institutului pentru Măsurări şi Evaluări de Sănătate al Universităţii din Washington estimează că în săptămânile ce urmează, oamenii nu vor mai păstra la fel de strict regulile de distanţare socială şi de purtare a măştilor.

În SUA, peste jumătate dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani s-au vaccinat complet, iar sub 15% dintre elevii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au imunizat cu o doză. Aceste procente nu sunt suficiente însă, susţin experţii.

Cercetătorii de la Education Week au ajuns la anumite concluzii privind evoluţia pandemică în şcoli. Printre ele se numără dezvoltarea unor planuri care să permită ajustarea rapidă a regulilor privind distanţarea şi purtatul măştii în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivel local. Aceste măsuri ar trebui luate de către directori.

Cercetătorii susţin că în unităţile de învăţământ în care cel puţin jumătate dintre elevi sunt vaccinaţi, se poate renunţa la obligativitatea purtării măştilor, fără riscul unei creşteri a numărului de infectări, dar numai atâta timp cât rata la nivel local rămâne sub 4 cazuri pe zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici