Elevii Colegiului ”Andrei Şaguna“ din Braşov au câştigat 7 premii la un concurs organizat de NASA

Elevii Colegiului ”Andrei Şaguna“ din Braşov au câştigat şapte premii la un concurs internaţional organizat de NASA, la care au participat, în total, peste 2.700 de echipe din întreaga lume, adolescenţii braşoveni fiind invitaţi să participe la Conferinţa Internaţională de la Toronto (Canada).

1612 afișări
Imaginea articolului Elevii Colegiului ”Andrei Şaguna“ din Braşov au câştigat 7 premii la un concurs organizat de NASA

Elevii Colegiului ”Andrei Şaguna“ din Braşov au câştigat 7 premii la un concurs organizat de NASA

Elevii de clasa a VII-a de la Colegiul ”Andrei Şaguna“ din Braşov au participat la ediţia din acest an a Concursului internaţional organizat de NASA cu nouă proiecte, dintre care şapte au fost premiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceasta este cea de-a doua participare a elevilor braşoveni la această competiţie internaţională.

Potrivit profesorului coordonator al elevilor, Carmen Tănăsescu, la concursul din acest an au participat, în total, 2.722 de echipe din întreaga lume.

Elevii au avut ca temă să proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oameni, ei trebuind să găsească soluţii viabile pentru sustenabilitatea vieţii, de la date tehnice până la cele de convieţuire şi organizare socială.

”Dintre cele nouă proiecte realizate de elevi din clasa a VII-a, două au obţinut premiul al II-lea, unul a obţinut premiul al III-lea, iar patru au obţinut menţiuni. Cele trei echipe care au obţinut premii vor merge la Conferinţa Internaţională de la Toronto, care se va desfăşura în perioada 9-24 mai”, a spus Carmen Tănăsescu.

Cele mai apreciate proiecte ale elevilor braşoveni au fost instalaţia spaţială ”Spes-Elpida“ - care a fost gândită de elevi ca având o conducere bicefală, cu un conducător militar şi unul civil, însă ambii aflaţi sub tutela ONU. Un alt proiect este staţia ”CeLex AndRoSar“, care propune selectarea locuitorilor din toate categoriile sociale şi un stat centralizat, dar şi proiectul ”Coloumbus“, care a avut ca model Coloana Infinitului.

Anul trecut, opt elevi de clasa a XI-a de la Colegiul ”Andrei Şaguna“ au câştigat locul I cu un proiect de oraş spatial intitulat "Renaissance II", iar un elev de clasa a VI-a de la acelaşi liceu, care a concurat cu elevi de clasa a VII-a, s-a clasat pe locul al II-lea cu proiectul individual "The God’s Kite” ("Zmeul lui Dumnezeu"), care a constat în construirea machetei unui oraş în spaţiu.

Toţi cei nouă elevi premiaţi au participat la Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltare Aerospaţială de la Los Angeles, California, unde au primit premiile de la reprezentanţii NASA, ei reuşind să ajungă în Statele Unite ale Americii prin sponsorizări, dar şi cu sprijin de la Ministerul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici