Elevii Colegiului Militar din Craiova le-au trimis scrisori şi felicitări militarilor din Afganistan. Mesagerul neobişnuit care a dus plicurile | FOTO

Elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova le-au trimis sute de scrisori militarilor români dinn Afganistan, urându-le sărbători fericite. „Zâmbiţi mereu, indiferent de situaţie”, a urat un elev, iar scrisorile au fost duse de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

670 afișări
Imaginea articolului Elevii Colegiului Militar din Craiova le-au trimis scrisori şi felicitări militarilor din Afganistan. Mesagerul neobişnuit care a dus plicurile | FOTO

Elevii Colegiului Militar din Craiova le-au trimis scrisori militarilor din Afganistan

460 de scrisori, scrise de elevii Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova au ajuns, de sărbători, la militarii români din Afganistan. Elevii au fost inspiraţi de poveştile unui profesor, care a participat la mai multe misiuni în teatrul de război din Afganistan. Felicitările au fost duse chiar de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, care a ajuns în Afganistan înainte de Crăciun, potrivit reprezentantţilor Colegiului.

Fiecare felicitare a fost scrisă de elevii „panduri”. Unii au scris urări, alţii versuri, alţii le-au trimis militarilor desene sau au aşternut pe hârtie gândurile şi emoţiile lor.

„Sărbători fericite! Suntem mândri de efortul depus şi vă mulţumim pentru fiecare zi în care v-aţi pus viaţa în pericol. Datorită vouă ne facem cunoscuţi printre străini. Zâmbiţi mereu, indiferent de situaţie !”, a scris unul dintre elevi care a desenat în colţul scrisorii şi o faţă zâmbitoare.

„Soldaţi români de peste glie/Vă scriu poemul celor toţi/Cu stângăcie în cuvinte/Vă scriu cum ştiu/vă scriu cum pot/În ţara de praf şi foc/Păşiţi cum n-aş putea simţi/ Şi mulţumiţi oricărei raze/ Zărite-n fiecare zi”, sunt câteva dintre versurile scrise de o altă elevă a Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova în scrisoarea pentru unul dintre militarii români din Afganistan.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, scrisorile au ajuns aleatoriu la militarii din Afganistan. Unii dintre elevi au scris pentru prima dată o felicitare, spun ei.

„Unul dintre comandanţíi de companie, maiorul Florian Jianu, comandantul de companie al elevilor de clasa a IX-a, a fost în mai multe misiuni în teatrul de operaţii înainte de a fi profesor la Colegiul Tudor Vladimirescu. Discutând cu elevii, le-a povestit mai multe lucruri, iar la finalul lunii noiembrie, elevii <vladimireşti> au avut această idee.(…) Nu sunt felicitări cumpărate. Pe partea din faţă sunt fotografii cu elevii Colegiului Militar. Absolut fiecare elev a scris de mână pentru câte un militar român din Afganistan. Pentru unii dintre elevii <vladimireşti> a fost prima felicitare pe care au scris-o în viaţa lor. Ne-au spus acest lucru. Ştiţi cum este această generaţie…e mult mai obişnuită cu mesajele electronice decât cu cele scrise şi a fost inedit pentru unii dintre ei să scrie felicitările de mână”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Lădaru, purtător de cuvânt Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Craiova.

Militarii români din Afganistan au fost emoţionaţi de gestul viitorilor militari din Bănie. Unii dintre ei au publicat, pe conturile personale de pe reţelele de socializare, scrisorile primite şi şi-au exprimat emoţiile.

„În prag de sărbători, noi, militarii Batalionului 495 din TO Afganistan, am primit felicitări din partea elevilor Colegiului Naţional Militar din Craiova. N-au nici cea mai mică idee ce bucurie ne-au făcut cu gestul lor frumos şi cât ne alină dorul de casă şi de cei dragi”, a scris, pe contul său de Facebook, Florin Stănculeanu, unul dintre militarii Batalionul 495 aflaţi în Afganistan.

Elevii Colegiului Militar din Craiova le-au trimis scrisori şi felicitări militarilor din Afganistan by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
scrisoare,
militar,
elev

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici