Elevii din Franţa s-au întors din vacanţă înapoi la şcoală. Regulile de conduită impuse de pandemie nu sunt aplicate

  • Elevii din Franţa s-au întors în şcoli după vacanţă
  • Franţa nu a închis şcolile, deşi e ţara cu cele mai multe cazuri noi din Europa
  • Oceane, elevă: Există câteva măsuri, dar nu sunt aplicate
3462 afișări
Imaginea articolului Elevii din Franţa s-au întors din vacanţă înapoi la şcoală. Regulile de conduită impuse de pandemie nu sunt aplicate

Sursa foto: profimedia

 

Hai să-ţi spun acum ce se întâmplă cu şcolile din Franţa. Deşi este una dintre cele mai afectate ţări de al doilea val de infectări, francezii nu au închis şcolile. Elevii s-au întors înapoi în bănci ieri, după două săptămâni de vacanţă. Oceane (Osean), elevă în al doilea an de liceu într-o şcoală de lângă Lyon, îţi spune că măsurile luate nu sunt aplicabile şi până şi profesorii se plâng de acest lucru.

OCEANE BERTEA, elevă: De exemplu, ar fi cazul să nu schimbăm clasa, să fim într-o singură clasă, numai că nu se poate. Pentru că, de exemplu, la liceu avem specialităţi, deci trebuie să schimbăm clasele cu ceilalţi. La cantină, este problema asta mare, în care elevii sunt foarte apropiaţi faţă în faţă unii de alţi, şi fără măşti şi nimeni nu ţine mare distanţă sau atenţie la asta. Trebuie să purtăm masca, ceea ce este regula obligatorie pentru toată lumea, trebuie să purtăm masca de la şase ani. 

Eleva mai spune că, deşi nu se păstrează niciun fel de distanţare şi celelalte reguli nu se pot aplica, nu îşi doreşte să treacă în online. A trecut prin experienţa asta în primăvară şi nu a avut prea multe de învăţat.

OCEANE BERTEA, elevă: Este o emoţie socială să fim toţi, împreună şi sunt explicaţii care sunt date, sunt emoţii care sunt trăite la cursuri, da, este adevărat că este mai greu când suntem la şcoală, dar totuşi, social, emoţional şi intelectual este mai bogat să facem cursurile aşa. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici