Elevii intră de sâmbătă până în 5 ianuarie în vacanţa de iarnă

Elevii intră de sâmbătă, 20 decembrie, în vacanţa de iarnă, cursurile semestrului întâi urmând să fie reluate în 5 ianuarie 2009 şi să se încheie în 30 ianuarie, când va începe vacanţa intersemestrială de o săptămână.

170 afișări
Imaginea articolului Elevii intră de sâmbătă până în 5 ianuarie în vacanţa de iarnă

Elevii intră de sâmbătă până în 5 ianuarie în vacanţa de iarnă

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a cerut profesorilor să nu dea elevilor teme pentru vacanţa de iarnă.

Potrivit structurii anului şcolar 2008-2009, după vacanţa de iarnă, cursuri primului semestru vor fi reluate în 5 ianuarie 2009. Semestrul întâi se încheie în 30 ianuarie, în perioada 31 - 8 februarie elevii având vacanţă intersemestrială.

În semestrul al doilea, între 9 februarie şi 10 aprilie sunt programate cursuri. Vacanţa de primăvară a fost stabilită între 11 aprilie şi 20 aprilie, apoi cursurile vor fi reluate din 21 aprilie până în 12 iunie. Vacanţa de vară durează trei luni, între 13 iunie şi 13 septembrie.

Perioada specială a tezelor din semestrul I începe în 10 februarie 2009, cu proba la Limba şi literatura maternă. În 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 17 februarie - la Limba si literatura română şi în 19 februarie - la Matematică.

Tezele din semestrul al doilea al anului şcolar 2008-2009 se susţin, de regulă, până la data de 15 mai.

În situaţii deosebite, în funcţie de condiţiile climatice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar stabilite prin proiectul de ordin.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici