ELICOPTERUL PRĂBUŞIT în Mureş - Concluziile legiştilor: Trei oameni au murit din cauza traumatismelor, iar doi s-au înecat

Trei dintre persoanele decedate în urma prăbuşirii unui elicopter, în lacul Tăureni, au murit din cauza traumatismelor suferite, iar celelalte două s-au înecat, arată concluziile preliminare ale specialiştilor de la Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş, transmise procurorilor.

1591 afișări
Imaginea articolului ELICOPTERUL PRĂBUŞIT în Mureş - Concluziile legiştilor: Trei oameni au murit din cauza traumatismelor, iar doi s-au înecat

ELICOPTERUL PRĂBUŞIT în Mureş - Concluziile legiştilor: Trei oameni au murit din cauza traumatismelor, iar doi s-au înecat (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Maria Mariş, a declarat, luni, că Institutul de Medicină Legală din Târgu Mureş le-a comunicat procurorilor concluziile preliminare privind accidentul de elicopter produs, în urmă cu o săptămână, la Tăureni, şi soldat cu moartea a cinci persoane: omul de afaceri mureşean Sorin Ţerbea, pilotul şi trei cetăţeni germani, de asemenea oameni de afaceri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem concluziile provizorii de la IML Târgu Mureş, încă nu avem un raport de constatare. În ceea ce priveşte cauzele deceselor, s-a stabilit că trei dintre victime au decedat din cauza leziunilor traumatice cauzate de impact, iar două s-au înecat", a spus Mariş.

Ea a refuzat să precizeze cauza decesului pentru fiecare dintre victime.

Potrivit lui Mariş, până în prezent în acest dosar s-au făcut constatări de către reprezentanţii Institutului de Medicină Legală din Târgu Mureş, au fost audiaţi toţi martorii, joi şi vineri, inclusiv singura supravieţuitoare a accidentului, şi s-a dispus o expertiză tehnico-ştiinţifică, la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile din Braşov, care va stabili cauzele prăbuşirii aparatului de zbor.

Un elicopter s-a prăbuşit, în urmă cu o săptămână, în lacul Tăureni din judeţul Mureş, la câteva minute de la decolare.

În urma accidentului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită. În elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, una din angajatele sale (singura care a supravieţuit), trei cetăţeni germani şi pilotul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici