Un elicopter s-a PRĂBUŞIT în judeţul Mureş. Cinci persoane au murit. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în aparatul de zbor

Un elicopter s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni din judeţul Mureş, mai multe echipaje ISU şi SMURD fiind trimise la locul accidentului. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar una a fost rănită grav, în urma prăbuşirii elicopterului. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopter, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul, aparatul de zbor prăbuşindu-se la câteva minute de la decolare, a declarat primarul din localitate, Ovidiu Petru Oltean.

6747 afișări
Imaginea articolului Un elicopter s-a PRĂBUŞIT în judeţul Mureş. Cinci persoane au murit. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în aparatul de zbor

Un elicopter s-a PRĂBUŞIT în judeţul Mureş. Cinci persoane au murit. Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în aparatul de zbor (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

UPDATE Căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, sistată

Căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, un bărbat care se pare că a rămas în aparatul prăbuşit în lac, a fost sistată, luni seară, în jurul orei 23.00, urmând să se reia marţi dimineaţă, la ora 6,30.

Echipajele de scafandri au căutat, luni seară, timp de mai multe ore, persoana dispărută în urma accidentului de elicopter de la Tâureni, în care au murit patru persoane, o a cincea fiind rănită.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, a anunţat oprirea cercetărilor, luni seară, în jurul orei 23.00, acestea urmând să se reia marţi dimineaţă, la ora 6,30. Potrivit acestuia, persoana dispărută este un bărbat care ar fi rămas în aparatul imersat în lacul de la Tăureni.

Luni seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe a SMURD Mureş a fost adusă persoana care a supravieţuit accidentului - Emilia Morar, angajată a omului de afaceri Sorin Ţerbea, căruia îi aparţinea elicopterul şi care se afla în aparat în momentul prăbuşirii.

Potrivit medicului Lavinia Orac, starea acesteia este stabilă.

"Este o victimă rezultată dintr-un accident aviatic, starea dânsei - este vorba despre o femeie de 40 de ani - este momentan bună, incredibil de bună, având în vedere mecanismul traumei, un elicopter care s-a prăbuşit momentan fără alţi supravieţuitori, din câte ştim. Din fericire, a fost în contact cu apa, dar nu este vorba de înec, este conştientă, cooperantă, stabilă hemodinamic, respiră singură fără ajutorul aparatelor, i se fac totuşi investigaţii aprofundate având în vedere mecanismul traumei", a spus Orac.

Medicul a adăugat că rănile suferite de femeie sunt în aparenţă uşoare, dar că la computerul tomograf se va vedea dacă are şi alte leziuni.

"Vorbeşte la fel cum vorbesc şi eu cu dumneavoastră, este practic un miracol că a supravieţuit fără mare lucru, ca să zic aşa. Este vorba despre o contuzie la umăr, în aparenţă, escoriaţii la nivelul membrelor, cam atât momentan. Nu pare ceva foarte grav. Acum intră la computer tomograf să vedem, dacă nu este ceva nu-l vedem cu ochiul liber, dar în principiu să sperăm că nu", a mai arătat Orac.

UPDATE Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopterul prăbuşit

Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu - Petru Oltean, a declarat că în elicopter se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, o angajată a acestuia, trei afacerişti germani şi pilotul.

Edilul a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.

Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.

Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elicopterul.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.

Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, că, până la ora transmiterii acestei ştiri, patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare că este încă în elicopterul prăbuşit.

Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravieţuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD şi este transportată spre Târgu Mureş. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conştientă.

Şeful SMURD Mureş a adăugat că echipele de intervenţie se află la locul accidentului şi caută cea de-a cincea victimă.

Boeriu nu a putut oferi deocamdată informaţii despre identitatea persoanelor care au murit şi a celei rănite.

O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Gagyi Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la locul accidentului a ajuns echipa de intervenţie de la Sărmaşu, fiind aşteptată o altă echipă de la Târgu Mureş.

Potrivit sursei citate, în elicopter se aflau şase persoane, cinci pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită grav, în urma prăbuşirii elicopterului.

El a precizat că persoana rănită, o femeie, va fi transportată la spital de o ambunlanţă a SMURD Mureş.

Şeful SMURD Mureş, medicul Cristian Boeriu, a declarat că elicopterul s-a prăbuşit în lacul Tăureni.

Boeriu a afirmat că din informaţiile obţinute de la localnici, elicopterul ar fi aparţinut omului de afaceri Sorin Ţerbea, care s-ar fi aflat în aparatul de zbor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici