Un cioban din Hunedoara, atacat de urs în Munţii Retezat. Elicopterul SMURD, solicitat pentru a-l transporta pe bărbat la Târgu Mureş

Un cioban în vârstă de 17 ani a fost rănit, sâmbătă, de un urs, în Munţii Retezat, după ce a încercat să-l alunge de la stână, acesta fiind transportat cu elicopterul SMURD la spitalul din Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

919 afișări
Imaginea articolului Un cioban din Hunedoara, atacat de urs în Munţii Retezat. Elicopterul SMURD, solicitat pentru a-l transporta pe bărbat la Târgu Mureş

Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru un cioban rănit de urs în Munţii Retezat

Directorul Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ursul a venit la stâna, iar tânărul a fost rănit după ce a încercat să-şi apere oile.

„I s-a acordat primul ajutor, i s-a oprit hemoragia, a fost pansat şi stabilizat, iar apoi am solicitat elicopterul SMURD pentru că distanţa de transport era foarte mare, iar timpul foarte preţios pacientul rănit. A fost o intervenţie normală, nu neapărat dificilă. Ar fi fost dificil dacă s-ar fi întâmplat noaptea, dacă nu aveam permanenţă în Zănoaga, dacă vremea era potrivnică”, a spus Ovidiu Bodean.

Echipajul Serviciului Salvamont a ajuns în scurt timp la pacientul rănit, cazul fiind semnalat prin numărul de urgenţă 112. Elicopterul SMURD a aterizat aproape de stână, unde se află un platou.

Reprezentanţii SMURD Târgu Mureş au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul se află în prezent la secţia de chirurgie a spitalului, având plăgi muşcate şi zgârieturi la nivelul gambei drepte şi fesei stângi.

„Pacientul este la chirurgie pentru toaletarea plăgilor. El este conştient, cooperant, stabil”, potrivit SMURD Târgu Mureş.

Stâna la care a avut loc incidentul se află în aproape de vârful Zlata din Munţii Retezat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici