Elicopterul SMURD, solicitat pentru o alergătoare la maraton montan, în Munţii Făgăraş

Elicopterul SMURD a fost solicitat, sâmbătă, pentru a prelua o alergătoare la un maraton montan, care are loc în Munţii Făgăraş, aceasta suferind un accident în zona Turnul Paltinului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2614 afișări
Imaginea articolului Elicopterul SMURD, solicitat pentru o alergătoare la maraton montan, în Munţii Făgăraş

Elicopterul SMURD, solicitat pentru o alergătoare la maraton montan, în Munţii Făgăraş

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că maratonista a suferit fracturi la nivelul membrelor. David a precizat că încă o femeie, de 63 de ani, a avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor, dar aceasta va fi coborâtă de pe munte pe cale terestră.

„Două persoane aflate în Munţii Făgăraşului au avut nevoie de intervenţia echipei Salvamont Sibiu după ce au suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare. Este vorba despre o alergătoare la maratonul montan 2x2 care a căzut în zona Turnul Paltinului şi care a fost evacuată cu elicopterul SMURD Mureş. O a doua pacientă de 63 de ani este transportată în acest moment pe cale terestră din Şaua Caprei la Bâlea Lac”, a spus David.

Câteva sute de alergători montani din România şi din străinătate sunt prezenţi la Bâlea Lac, în apropierea Cabanei Paltinu, la două competiţii de tip maraton montan: 2X2 RACE sau X2 RACE. 2X2 RACE are aproximativ 46 kilometri lungime, cu 4.200 metri diferenţă pozitivă de nivel, iar X2 RACE are puţin peste 18 kilometri lungime şi 1.800 metri diferenţă pozitivă de nivel, ambele curse fiind accesibile doar sportivilor foarte bine pregătiţi fizic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici