Elon Musk blochează traficul site-urilor care nu-i plac: probleme pentru rivalii de la Facebook

Pentru a accesa anumite portaluri vizate, utilizatorii au trebuit să aştepte aproximativ cinci secunde, înainte de a vedea pagina.

659 afișări
Imaginea articolului Elon Musk blochează traficul site-urilor care nu-i plac: probleme pentru rivalii de la Facebook

Elon Musk blochează traficul site-urilor care nu-i plac: a fost vizat şi New York Times

Compania cunoscută sub numele de Twitter a încetinit viteza cu care utilizatorii pot accesa link-uri de la The New York Times, Facebook şi alte organizaţii de ştiri şi concurenţi online, o mişcare care pare îndreptată companiilor care îl deranjează pe proprietarului Elon Musk.

Conform testelor efectuate de Washington Post, utilizatorii care au dat clic pe un link de pe site-ul lui Musk, acum numit X, pentru a accesa unul dintre site-urile vizate, au trebuit să aştepte aproximativ cinci secunde, înainte de a vedea pagina.

Printre site-urile cu probleme s-au numărat rivalii online ai X, Facebook, Instagram, Bluesky şi Substack, precum şi serviciul de ştiri Reuters şi Times.

Ieri după-amiază, X a început să inverseze throttling-ul pe unele site-uri, resetând timpii de întârziere la zero. Nu se ştie dacă toate site-urile web care au fost blocate au revenit la funcţionarea normală. Întârzierea a vizat domeniul t.co, un serviciu de scurtare a linkurilor pe care X îl foloseşte pentru a procesa fiecare link postat pe site.

Traficul este direcţionat prin domeniu, permiţând companiei X să urmărească – şi, în acest caz, să blocheze – activitatea către site-ul ţintă, afectând, potenţial, traficul şi veniturile din publicitate ale companiilor care nu-i sunt pe plac lui Musk.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici