Elveţia votează duminică interzicerea reclamelor la tutun. Cum vor să contracareze autorităţile dependenţa în rândul minorilor

  • Alegătorii elveţieni merg duminică la vot pentru a decide în privinţa publicităţii acordate tutunului
  • Autorităţile au lansat recent o anticampanie la tabac, pentru a conştientiza riscurile la care sunt expuşi minorii
  • Elveţia se situează peste media europeană la nivelul adulţilor fumători
561 afișări
Imaginea articolului Elveţia votează duminică interzicerea reclamelor la tutun. Cum vor să contracareze autorităţile dependenţa în rândul minorilor

Sursa foto: Profimedia

Elveţia, în ciuda imaginii sale sănătoase şi prietenoase cu mediul, are cele mai lejere reglementări privind tutunul din Europa. După ce fumatul în pub-uri şi restaurante a fost interzis în Regatul Unit, Franţa sau Germania, elveţienii nu au adoptat la momentul respectiv măsuri restrictive pentru spaţiile închise.

Cumpărătorii din supermarketuri puteau fi abordaţi în mod regulat cu mostre gratuite ale celor mai recente mărci de ţigări pe care le puteau lua acasă să le testeze. Între timp, lucrurile s-au schimbat şi astfel de practici au fost interzise, cu excepţia publicităţii de care tutunul beneficiază în continuare.

Alegătorii elveţieni merg astăzi la vot pentru a decide cu privire la o serie de măsuri, printre care interzicerea publicităţii pentru tutun.

Autorităţile au lansat o campanie de conştientizare înaintea votului decisiv de astăzi pentru a atrage atenţia despre riscurile la care sunt expuşi tinerii, în special minori, care s-au apucat de fumat din cauza reclamelor la tutun.

Elveţia se situează peste media europeană raportat la numărul adulţilor fumători: aproximativ 27% dintre elveţieni fumează.

Referendumul de duminică va trata, de asemenea, problematica testelor efectuate pe animale şi bugetele alocate pentru mass-media.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici