Eurodeputat: Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic

Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China, dar urmează o lună de război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie, susţine europarlamentarul Eugen Tomac.

3848 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună de război psihologic

Eurodeputat: Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă, dar urmează o lună război psihologic

„Nu mai este un secret pentru nimeni că, la est de noi, un conflict militar poate izbucni oricând. În vreme ce întreaga lume face eforturi pentru a ieşi din pandemie, în toate cancelariile lumii se discută despre agenda militară a lui Putin. Când va începe invazia Rusiei în Ucraina? De ce a mobilizat Kremlinul aproape 200 000 de militari din totalul de peste 700 000 la frontiera cu Ucraina?”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Eurodeputatul afirmă că de câteva luni, Rusia a început o ofensivă diplomatică şi mediatică majore, „încercând să justifice, în mod total neconvingător şi cu non argumente, o eventuală invazie”.

„Este lesne de înţeles că Rusia nu va ataca Ucraina în următoarea perioadă pentru că nu doreşte să umbrească Jocurile Olimpice din China. În consecinţă, urmează o lună război psihologic, cel puţin până pe 20 februarie. Ţinta nu este doar statul vecin, ci, în mod evident, ţările occidentale. De aceea, trebuie să fim pregătiţi să facem faţă oricăror provocări. Moscova va încerca, prin oameni şi instituţii, să manipuleze cetăţenii statelor UE. În România avem deja exemple concrete de fani ai lui Putin care au intrat direct în horă şi care vorbesc pe aceeaşi limbă cu el, insistând pe faptul că nu avem nevoie de trupe NATO pe teritoriul nostru sau că România a devenit o colonie. Când auziţi politicieni, jurnalişti sau diverşi oameni pe reţelele de socializare că ne îndeamnă să nu mai avem încredere în Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii sau NATO, fiţi convinşi că fac, în mod asumat, jocul Rusiei”, conchide Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici