Evaluarea online, un examen de sinceritate. Mai mulţi studenţi clujeni au semnat azi ”declaraţia de onestitate”

  • Examenele aferente sesiunii din semestrul al II-lea vor fi susţinute online
  • Toţi studenţii care se prezintă în examen sunt obligaţi să semneze o ”declaraţie de onestitate”
  • Ei îşi asumă că nu se vor consulta cu alte persoane în timpul examenului
4562 afișări
Imaginea articolului Evaluarea online, un examen de sinceritate. Mai mulţi studenţi clujeni au semnat azi ”declaraţia de onestitate”

Evaluarea online, un examen de sinceritate. Mai mulţi studenţi clujeni au semnat astăzi ”declaraţia de onestitate”

Studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), care vor susţine online examenele aferente sesiunii din semestrul al II-lea, vor completa o ”declaraţie de onestitate” în care îşi asumă că nu vor folosi alte resurse decât cele permise de către profesor şi nu se vor consulta cu alte persoane în timpul examenului.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administraţie al UTCN examenele se vor desfăşura online, prin intermediul unei platforme alese de cadrul didactic titular de disciplină.

”Probele de evaluare (examinările) aferente sesiunii de examene din semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020, se vor desfăşura în regim online, pentru toate disciplinele înscrise în planul de învăţământ ale ciclurilor de învăţământ licenţă, respectiv de masterat, care se pot derula şi încheia online. Examenele se vor desfăşura online, prin intermediul unei platforme alese de cadrul didactic titular de disciplină. Prezenţa la examen presupune completarea <<Declaraţiei de onestitate pentru evaluări online>> de către studenţi care va fi trimisă titularului de curs”, se arată în hotărârea Consiliului de Administraţie.

În declaraţie, studenţii UTCN se angajează, sub semnătură, să susţină examenul în deplină onestitate, bazându-se pe propriile cunoştinţe şi abilităţi.

”Nu voi folosi alte resurse decât cele permise de către profesor şi nu mă voi consulta cu alte persoane în timpul examenului. Mă angajez să respect Codul universitar al drepturilor şi obligaţiilor studentului din UTCN”, se menţionează în declaraţie.

De asemenea, pentru verificarea identităţii studenţilor examinaţi, profesorul şi titularii de laborator/seminar pot solicita prezentarea unui act de identitate - carte de identitate, legitimaţia de student, în cazul interacţiunii video, sau folosirea unei adrese instituţionale, în cazul examenelor care nu folosesc interacţiunea video.

Până la data de 15 mai conducerile facultăţilor vor comunica studenţilor modalitatea tehnică de desfăşurare a examenelor şi adresa unde sunt încărcate materialele didactice pentru fiecare disciplină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici