Examenul naţional de Definitivat în învăţământ: 477 absenţi, 4 au copiat

330 de cadre didactice din ţară s-au retras de la proba scrisă a examenului de definitivat, 477 au lipsit, 4 au copiat.

75 afișări
Imaginea articolului Examenul naţional de Definitivat în învăţământ: 477 absenţi, 4 au copiat

Miercuri s-a desfăşurat proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2023).

Dintre cei 8.485 de candidaţi cu drept de participare, au fost prezenţi 8.008 candidaţi. Conform metodologiei de concurs, 330 de candidaţi au decis să se retragă din motive personale, informează Ministerul Educaţiei.

Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi. 477 de candidaţi nu s-au prezentat.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 7.674 de lucrări.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 25 iulie, în centrele de examen şi pe pagina dedicată examenului.

Contestaţiile pot fi înregistrate la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie (până la ora 20:00) şi 26 iulie (până la ora 12:00).

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie la ora 15:00. De asemenea, acestea au fost afişate şi la avizierele centrelor de examen.

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

Rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi online, pe site-ul anterior menţionat, în data de 1 august.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici