Executare silită cu scandal: Fostul soţ a spart uşa locuinţei cu un baros

O executare silită cu scandal a avut loc, vineri, într-un bloc din Piteşti, între doi foşti soţi, după ce bărbatul, care a câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra apartamentului, a spart uşa cu un baros pentru a intra în casă, la incident luând parte şi copiii celor doi.

4463 afișări

Fosta soţie a bărbatului, Rodica Dragomir, a declarat că apartamentul a fost al foştilor socri, dar ei l-au cumpărat cu banii de la nuntă, şi că nu are unde să locuiască în cazul va fi evacuată.

"Judecătorii sunt corupţi. Judecătoria e coruptă. Eu am contract de vânzare-cumpărare de la foştii socrii, mi se face o mare nedreptate şi nu pot fi de acord. Iar eu nu pot fi evacuată, unde o să dormim eu şi copiii?", a declarat femeia.

Femeia a fost somată de executorul judecătoresc să părăsească apartamentul.

"Dacă va trebui, veţi fi evacuată încătuşată. Vă place sau nu, vă somez să vă ridicaţi bunurile, iar când ies eu pe uşă, ieşiţi şi dumneavoastră. V-am explicat ce spune Codul de procedura civilă şi dacă vă veţi opune, va fi nevoie să fiţi încătuşată şi dată afară", i-a spus executorul judecătoresc femeii.

La rândul său, fostul soţ, Dumitru Mitran, spune că a vrut să o despăgubească cu partea care i se cuvenea pe soţie, dar a fost refuzat şi că aproape patru ani a plătit întreţinerea, deşi stătea cu chirie.

"Chiar dacă nu am locuit acolo, am dovedit că sunt familist, asta spune şi instanţa, pentru că mi-am întreţinut permanent familia. De cinci ani încoace am plătit toate utilităţile, pentru că fosta mea soţie nu a vrut să se angajeze. Am dat 100 de milioane la întreţinere şi acum mai am 30 de dat. Dar este apartamentul meu şi al părinţilor mei", a declarat Dumitru Mitran.

După 18 ani de căsnicie, în 2008 soţii Dumitru şi Rodica Mitran au divorţat, ai având împreună doi copii.

De atunci şi până în prezent, bărbatul a locuit cu chirie, iar în apartament, provenit de la părinţii lui, au rămas fosta soţie şi copiii. După cinci ani de procese, instanţa a decis ca trei sferturi din locuinţă să îi revină bărbatului, iar restul femeii.

Întrucât femeia a refuzat să plece şi nu-i permitea fostului soţ să între în locuinţă, bărbatul a învestit decizia judecătorilor cu titlul executoriu. Astfel, Dumitru Mitran s-a prezentat la apartament însoţit de executorul judecătoresc şi de un echipaj de Poliţie, iar în condiţiile în care femeia a refuzat să deschidă, bărbatul a luat un baros şi a spart uşa metalică a locuinţei.

Cei mai afectaţi de scandal au fost copiii celor doi, o fată de 16 ani şi un băiat, cu patru ani mai mare. După ce au văzut actele, poliţiştii i-au transmis femeii că trebuie să se conformeze ordinului executorului judecătoresc, iar femeia a încercat să lase o parte din bunuri la vecini, dar nimeni nu a acceptat.

Bărbatul i-a dat un ragaz de câteva zile fostei soţii, timp în care aceasta trebuie să îşi găsească un loc unde să locuiască, iar copiii, spune el, pot ramâne în continuare în apartament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici