Executarea persoanelor care nu achită ratele la "Prima Casă", suspendată în cazuri sociale deosebite

Procedurile de executare a persoanelor care au contractat credite pentru achiziţionarea locuinţei, dar care nu mai pot achita ratele vor fi suspendate temporar, în cazul unor situaţii care pot avea consecinţe sociale deosebite, conform noilor norme ale Programului "Prima Casă", obţinute de MEDIAFAX.

39 afișări
Imaginea articolului Executarea persoanelor care nu achită ratele la "Prima Casă", suspendată în cazuri sociale deosebite

Executarea persoanelor care nu achită ratele la "Prima Casă", suspendată în cazuri sociale deosebite (Imagine: Mediafax Foto)

Normele de aplicare ale programului au fost modificate şi completate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Conform documentului, plata garanţiei se va face în condiţiile şi în termenii prevăzuţi în convenţia de implementare a Programului, convenţia şi contractul de garantare, în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data primirii de către Fond a cererii de plată, fără însă a se depăşi 90 de zile calendaristice restante la plată de către beneficiar.

Sumele garantate de Fond se plătesc finanţatorului de către Ministerul Finanţelor, din bugetul de stat, şi se recuperează prin executare silită de către organele Agenţiei Naţinale de Administrare Fiscală (ANAF) de la beneficiarii finanţării garantate, persoane fizice.

În cazul în care propririle înfiinţate de organul de executare generează consecinţe sociale deosebite, organul fiscal poate dispune, la cererea debitorului şi ţinând seama de motivele invocate de acesta, fie suspendarea temporară totală, fie suspendarea temporară parţială a executării silite prin poprire, se arată în document.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici