Exerciţiu comun al forţelor armate române şi americane

Forţele pentru operaţiuni speciale ale Escadrilei 352 şi cele ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră au efectuat sâmbătă cu succes o nouă inserare rapidă pe cale aeriană (HIRAIN) a sistemului de rachete cu mobilitate ridicată (HIMARS), în apropiere de Constanţa, anunţă Ambasada SUA.

1230 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu comun al forţelor armate române şi americane

FOTO: Facebook Ministerul Apararii Nationale

Colonelul Marc V. LaRoche, Comandant adjunct al Comandamentului pentru Operaţiuni Speciale în Europa, a declarat: „Această repetare a operaţiunii HIMARS, efectuată într-un interval de timp mai scurt, a amplificat nu numai relaţia noastră unică şi solidă cu aliaţii NATO şi cu alţi parteneri din teatrul de operaţiuni, ci a evidenţiat şi caracterul letal sporit al capacităţii şi mijloacelor pe care forţele de operaţiuni speciale (SOF) le pun la dispoziţia forţelor întrunite, în special în situaţiile în care suntem parteneri cu unităţile noastre convenţionale în operaţiuni pentru toate domeniile”.

Echipajul forţelor de operaţiuni speciale aeriene a încărcat sistemul de rachete HIMARS în aeronava MC-130J Commando II, la baza aeriană Ramstein, împreună cu partenerii de la Forţele Terestre ale S.U.A. din Europa, ca parte a unei misiuni de inserare rapidă în România, cu simulare de tragere şi întoarcere la baza din Germania.

Activităţile HIRAIN demonstrează abilitatea Comandamentului Forţelor Armate ale S.U.A. din Europa de a efectua, rapid, trageri precise cu rază lungă de acţiune în teatrele de operaţiuni, la momentul şi la locul ales de noi, prin utilizarea forţei dinamice şi a capacităţii de tragere de tip „cross-domain” împreună cu aliaţii şi partenerii noştri NATO.

Colonelul Daniel Miller, Comandantul Brigăzii 41 Artilerie Terestră, a declarat: „Acest tip de exerciţiu comun care combină tragerile precise cu rază largă de acţiune ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră cu mobilitatea Escadrilei 352 Operaţiuni Speciale creează un mijloc flexibil care poate fi dislocat oriunde în Europa, într-un timp foarte scurt, ca sprijin pentru apărarea colectivă a aliaţilor şi partenerilor noştri NATO.”

Interoperabilitatea combinată a unităţilor şi mijloacelor Comandamentului pentru Operaţiuni Speciale în Europa (SOCEUR) şi ale Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa (USAREUR) este esenţială alternativelor flexibile şi letale de care dispune Comandamentul Forţelor Armate ale S.U.A. din Europa. Astfel de misiuni permit militarilor să se antreneze în eşalonul operaţional şi tactic, în calitate de forţe întrunite, combinate cu forţele de operaţiuni speciale, creând condiţii pentru operaţiuni mai ample, convenţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici