EXERCIŢIU MILITAR în Marea Neagră: Vor participa nave româneşti, un distrugător american şi 1500 de militari

Un număr de 12 nave militare româneşti, un distrugător american şi un dragor maritim din Bulgaria, precum şi aproximativ 1500 de militari vor participa, în perioada 25-28 mai, la exerciţiul militar "Trident Poseidon 2015", care se va desfăşura în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

9853 afișări
Imaginea articolului EXERCIŢIU MILITAR în Marea Neagră: Vor participa nave româneşti, un distrugător american şi 1500 de militari

EXERCIŢIU MILITAR în Marea Neagră: Vor participa nave româneşti, un distrugător american şi 1500 de militari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Exerciţiul are ca scop consolidarea nivelului de interoperabilitate între forţele NATO, precum şi cooperarea inter-agentii din România, într-un mediu cu amenintari multiple, în cadrul unei Operatii de răspuns la criza, incluzand şi o actiune de evacuare a non-combatanţilor dintr-o zona de conflict, care va avea loc miercuri, 27 mai, îin Portul Militar Constanţa", se arată în comunicatul Forţelor Navale Române.

"Trident Poseidon 2015" este conceput, organizat şi condus de către Forţele Navale Române, iar la secventa de evacuare non-combatanti vor participa şi forte ale ISU Dobrogea, Gărzii de Coastă, Grupului Servicii Petroliere şi ale Direcţiei Medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici