Experţii CE, interesaţi de independenţa magistraţilor, în cadrul misiunii de evaluare MCV

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul MCV, aceştia din urmă fiind interesaţi de gradul de asumare a independenţei de către magistraţi, potrivit unui comunicat de presă al CSM.

87 afișări
Imaginea articolului Experţii CE, interesaţi de independenţa magistraţilor, în cadrul misiunii de evaluare MCV

Experţii CE, interesaţi de independenţa magistraţilor, în cadrul misiunii de evaluare MCV

Conform sursei citate, în cursul zilei de miercuri, la sediul CSM, s-a desfăşurat întâlnirea delegaţiei Comisiei Europene cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii având ca obiect evaluarea gradului de realizare şi de implementare a Recomandărilor cuprinse în Raportul Comisiei Europene dat publicităţii la 25 ianuarie.

„În cadrul discuţiilor purtate au fost reanalizate măsurile esenţiale cu caracter ireversibil necesare pentru consolidarea, eficientizarea şi creşterea transparenţei sistemului judiciar românesc, precum şi rolul constituţional al Consiliului de garant al independenţei justiţiei”, arată CSM.

Sursa menţionată precizează că dezbaterile s-au concentrat pe marginea Recomandărilor CE din raportul MCV, accentul fiind pus asupra acelor recomandări care vizau implicarea Consiliului Superior al Magistraturii.

„Experţii Comisiei Europene au manifestat un interes faţă de gradul de asumare a independenţei de către magistraţi, precum şi asupra gradului de îndeplinire a recomandărilor formulate în Raportul MVC din ianuarie 2017, subliniind eforturile şi rezultatele obţinute până în prezent de România”, conform comunicatului de presă.

Delegaţia Comisiei Europene a fost compusă din: Julien Mousnier, Jeanne De Jaegher şi Maria Arsene din partea Secretariatului General al Comisiei, precum şi din Ingo Weustenfeld din cadrul DG Just şi Irina Stefuriuc din cadrul DG HOME.

Au participat membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, precum şi reprezentanţi ai direcţiilor şi birourilor din cadrul acestui organism.

Concluziile comisiei de experţi urmează a fi inserate într-un raport ce va fi întocmit până la finele anului 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici