Video O femeie şi iubitul ei, din Galaţi, arestaţi preventiv pentru că şi-au agresat fetiţa de 1 an şi 9 luni

O femeie şi concubinul ei din Galaţi au fost arestaţi preventiv, vineri, pentru că şi-au agresat în mod repetat fetiţa de un an şi nouă luni, în prezent minora fiind internată în spital, cu răni care i-au pus viaţa în pericol.

161 afișări

Cei care au salvat-o pe fetiţa de un an şi nouă luni au fost vecinii din bloc, care au decis să anunţe Poliţia, întrucât nu era prima dată când copila era bătută.

Oamenii povestesc că fetiţa era bătută frecvent de cei doi adulţi, însă totul joi noaptea copilul plângea foarte tare, astfel că o femeie care locuieşte în acelaşi bloc a decis să pună capăt calvarului trăit de fetiţă şi a luat-o la ea acasă.

„Se auzea plângând la etajul doi, era ora unu noaptea, am urcat, dânsul şi cu soţia băteau copilul mic. Mi-a fost milă de ea, m-am dus sus, am luat-o, am ţinut-o la mine şi dimineaţă am dus-o la secţie. Era vânătă pe faţă, la cap şi la spate. Nu este prima dată când fetiţa este agresată. Se auzea de afară ce palme îi dădea fetei, copila plângea, ea mai dădea, ţipa, dădeau amândoi în ea”, a povestit Zamfira Popa.

Copilul a fost luat de poliţişti şi dus la spital. Medicii au stabilit că fetiţei i-a fost pusă viaţa în pericol.

„În acest moment starea copilului se menţine staţionară şi urmează tratament de specialitate. Are leziuni la nivelul extremităţii cefalice şi la torace”, a declarat presei medicul de la Spitalul de Copii Galaţi, Roxana Doroftei.

După audieri, mama fetiţei şi concubinul acesteia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului.

Şi Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului a început o anchetă şi va cere instanţei ca mama să fie decăzută din drepturi. După ce va fi externată din spital, fetiţa va ajunge în grija unui asistent maternal.

„Am demarat o anchetă, copilul este încă internat. La externare copilul va fi luat în sistemul de protecţie. Noi vom face toate demersurile dar justiţia va decide dacă părinţii vor fi sau nu decăzuţi din drepturi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza.

”În data de 21 septembrie, Secţia 3 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că, într-un apartament dintr-un bloc situat în cartierul Micro 19 o minoră de un an şi nouă luni este agresată, în mod repetat, de mama acesteia, de 23 ani şi concubinul ei, de 48 ani.(...) În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, a rezultat că, începând cu sfârşitul lunii mai 2017, minora a fost lovită frecvent de mama ei şi concubinul acesteia. În data de 20 septembrie a.c., în timp ce se afla la domiciliu, deşi a văzut că fetiţa este lovită de concubinul său, femeia nu a intervenit în apărarea acesteia, permiţând să fie agresată în continuare”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de IPJ Galaţi.

Medicii au stabilit că fetiţa a suferit lovituri puternice care i-au pus în pericol viaţa.

”Întrucât loviturile aplicate i-au provocat victimei leziuni în zone vitale ale corpului, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi de rele tratamente aplicate minorului. Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, urmând să fi prezentaţi instanţei în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, arată IPJ Galaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici