Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş spune că a treia doză ar trebui să fie disponibilă şi în România

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, susţine că a treia doză a vaccinului anti-COVID trebuie să fie disponibilă şi în România deoarece creşte protecţia persoanelor, potrivit unui raport al Guvernului din Israel.

856 afișări
Imaginea articolului Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş spune că a treia doză ar trebui să fie disponibilă şi în România

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş spune că a treia doză ar trebui să fie disponibilă şi în România

Răzvan Cherecheş a analizat rezultatele studiului comandat de autorităţile din Israel.

„Raport al guvernului israelian privind administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului. După mai mult de 12 zile după a 3-a doză s-a observat scăderea de mai mult de 10 ori a riscului de infectare şi a riscului de a dezvolta simptome severe”, a anunţat Cherecheş, pe Facebook.

Expertul român a ajuns la concluzia că a treia doză a vaccinului anti-COVID 19 trebuie să fie folosită şi în România

„Concluzia generală: a 3-a doză creşte protecţia şi ar trebui să înceapă să fie disponibilă în România, mai ales în condiţiile în care România are doze în exces - din cauza vaccinării în numere mici”, a precizat Cherecheş.

Doza a treia ar putea fi administrată în România începând din luna octombrie, în funcţie de recomandarea autorităţilor sanitare din Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici