Explicaţia Jandarmeriei pentru achiziţia televizoarelor de 1.000 euro: Posturile de pază, înlocuite

Jandarmeria Română a explicat, într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX, de ce a fost necesară achiziţia unor televizoare în valoare de 1.000 de euro, instituţia precizând că protecţia obiectivelor se va face prin camere video, iar posturile de pază vor fi desfiinţate etapizat.

2077 afișări
Imaginea articolului Explicaţia Jandarmeriei pentru achiziţia televizoarelor de 1.000 euro: Posturile de pază, înlocuite

Explicaţia Jandarmeriei pentru achiziţia televizoarelor de 1.000 euro: Posturile de pază, înlocuite

Precizările sunt făcute în contextul în care, recent, într-o conferinţă de presă, ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că va verifica de ce au fost achiziţionate „sute de televizoare pentru dotarea Jandarmeriei”, cu preţul de 1.000 de euro bucata.

„O să verific ce fel de televizoare aşa grozave sunt cu 1.000 de euro”, spunea Vela, la acel moment.

La solicitare MEDIAFAX, Jandarmeria Româna a precizat că nu au fost dispuse verificări cu privire la achiziţia televizoarelor.

„Televizoarele/monitoarele au fost achiziţionate la nivelul a 36 de unităţi teritoriale, cu aprobarea fiecărui ordonator terţiar de credite, în conformitate cu prevederile legale şi în raport de nevoile fiecărei unităţi”, explică sursa citată.

Jandarmeria arată că au fost cumpărtate 96 de televizoare/monitoare, care sunt sunt amplasate în dispecteratele de monitorizare a obiectivelor aflate în paza şi protecţia instituţiei.

„Achiziţia a fost determinată de aplicarea etapizată a noii concepţii de realizare a pazei şi protecţiei obiectivelor, care prevede înlocuire posturilor de pază cu dispozitive tehnice (camere video), supravegherea acestora fiind realizată centralizat, iar în cazul unor incidente, se intervine cu elemente mobile de dispozitiv”, arată sursa menţionată.

Totodată, au fost cumpărate 62 de televizoare pentru dotarea centrelor operaţionale, a centrelor de comandă mobile şi a compartimenetelor de relaţii publice.

Aşadar, este vorba despre achiţia, în total, a 158 de monitoare/televizoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici