Explozia de la mina Petrila a mai făcut o victimă

Unul din cei trei mineri de la Petrila internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a decedat, luni dimineaţă, în urma unui stop cardiorespirator, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

383 afișări
Imaginea articolului Explozia de la mina Petrila a mai făcut o victimă

Explozia de la mina Petrila a mai făcut o victimă (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit medicului Bogdan Opriţa, Florin Bâlbă, care avea arsuri pe o suprafaţă mare de corp şi un traumatism cranio-cerebral, a murit la ora 4.45, în urma complicaţiilor suferite.

Minerul decedat, Sorin Mihai Bâlbă, a fost şef de brigadă la sectorul şase al Exploatării Miniere Petrila şi avea doi copii, unul dintre ei în vârstă de două luni.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale a Huilei, Sorin Bâlbă avea 37 de ani şi a lucrat la mina Petrila timp de 21 de ani. El a fost şef de brigadă la sectorul şase, ocupând această funcţie de doi ani şi opt luni.

Bărbatul era căsătorit şi avea doi băieţi, unul în vârstă de două luni şi celălalt de zece ani. Soţia lui Sorin Bâlbă, Adriana, este şi ea angajată la mina din Petrila.

Potrivit unor reprezentanţi ai exploatării miniere Petrila, trupul neînsufleţit al minerului urmează să ajungă luni seară la Petrila.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală se mai află doi mineri de la Petrila, unul fiind în stare critică, dar stabilă, iar altul cu o stare mai bună.

Două explozii au avut loc, pe 15 noiembrie, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, în 16 noiembrie, în Capitală. Cinci dintre ei au fost internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi, iar alţi trei mineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Alţi şase mineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, ei fiind externaţi, miercuri după-amiază, întrucât evoluţia stării lor de sănătate a fost bună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici