Explozia de la Petromidia. Director Rompetrol: „Nu e eroare umană, un echipament a cedat”

  • Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a declarat că nu a fost vorba de o eroare umană la baza producerii exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, ci de un echipament care a cedat.
  • O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
  • Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiţi să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona exploziei.
1075 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Petromidia. Director Rompetrol: „Nu e eroare umană, un echipament a cedat”

Explozia de la Petromidia. Director Rompetrol: „Nu e eroare umană, un echipament a cedat”

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anunţat că incendiul a apărut la ora 12.30.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervenţiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipaţi cu echipament special de protecţie împotriva focului. Într-un final am reuşit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale şi unde erau în acea perioadă cinci persoane.

Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns: „La prima vedere, dar o să investigăm cu autorităţile şi cu experţii, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaştem detalii, a apărut flacără. Noi am acţionat: se intervine cu planul de urgenţă, se opresc toate instalaţiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (...) Nu e o eroare umană cu siguranţă, o să investigăm şi o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Conform acestuia, instalaţiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiţi să nu stea la mai puţin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuinţe şi să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari, surprins de un turist aflat pe plaja din Mamaia Nord

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici