Explozia de la Petromidia Năvodari. Noi informaţii despre starea răniţilor. Zona incidentului este securizată

  • O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.
  • În urma incidentului, o persoană a murit, iar alte 5 au fost rănite.
  • Sâmbătă, au fost făcute noi precizări cu privire la starea de sănătate a persoanelor rănite.
  • Rompetrol Rafinare: Starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, în comă indusă.
  • Procesele tehnologice sunt oprite, iar zona incidentului este securizată şi monitorizată.
2263 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Petromidia Năvodari. Noi informaţii despre starea răniţilor. Zona incidentului este securizată

Explozia de la Petromidia Năvodari

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Bilanţul oficial arată în felul următor: un mort (declarat iniţial dispărut) şi 5 răniţi. Incendiul de la Petromidia a fost lichidat vineri, la ora 15, a declarat ministrul Lucian Bode. 

VEZI AICI FIRUL EVENIMENTELOR - Explozie la Petromidia, Năvodari. 

Staţiile fixe de monitorizare a calităţii aerului amplasate în localitatea Năvodari au înregistrat valori crescute, fără a se atinge valorile limită pentru evacuarea populaţiei.

VEZI AICI VIDEO Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari, surprins de un turist aflat pe plaja din Mamaia Nord

În urma incidentului de vineri, de la Petromidia Năvodari, reprezentanţii Rompetrol Rafinare din cadrul KMG International fac precizări cu privire la starea de sănătate a persoanelor rănite.

„În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizaţi. Aceştia au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar doi dintre ei au fost transferaţi, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca" Bucureşti, după stabilizare şi îngrijirile medicale de specialitate.

În ceea ce priveşte starea colegilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, vă anunţăm că o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare şi control) a fost deja externată, având răni minore.

Al doilea coleg (27 de ani, operator) a suferit o operaţie în zona şoldului şi este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conştient şi ţinut sub observaţie de medicii constănţeni în secţia post-operatorie.

În acest moment, starea celor doi colegi transferaţi la Bucureşti este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate şi alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora şi cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale.

Cel mai grav rănit dintre aceştia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului.

Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafaţa corpului.”

Rompetrol Rafinare a precizat că oferă sprijin autorităţilor de resort pentru evaluarea şi investigarea rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de vineri, 2 iulie 2021.

Conform monitorizărilor realizate intern şi de către autorităţile de mediu, norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă).

Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată şi monitorizată şi nu există riscuri pentru angajaţi sau mediul înconjurător, subliniază reprezentanţii companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici