Explozia de la Zalău, provocată de o scurgere de gaze

Experţii aduşi pentru a cerceta blocul E24 din Zalău, afectat de o explozie în septembrie, au găsit, joi, în sol, o concentraţie de gaz de 4,61 la sută, ceea ce dovedeşte că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, a declarat procurorul şef Rodica Pece, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

2 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Zalău, provocată de o scurgere de gaze

Zalău: Experţii au găsit în pământ o scurgere de gaze care a provocat explozia

Rodica Pece, procuror şef al secţiei de Cercetare şi Urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că această valoare este deosebit de mare, ceea ce dovedeşte faptul că la bloc a existat o scurgere mare de gaze, care a dus la declanşarea exploziei.

"Azi au fost la bloc patru experţi de la Institutul din Petroşani, specialişti în asemenea cazuri, expertul desemnat de pe lista Ministerului Justiţiei şi expertul parte E.ON Gaz. Au intrat în imobil şi au ridicat probe şi au făcut şi găuri în asfalt, pentru a vedea concentraţia gazului. La opt zile de la explozie, aceasta era de 5 la sută, iar azi fost de 4,61 la sută. Dacă după atâtea zile concentraţia este atât de mare asta arată că a fost o scurgere importantă de gaze la acest bloc, care a cauzat explozia", a declarat procurorul.

Potrivit sursei citate, expertul adus de E.ON Gaz a avut dreptul să facă şi el măsurători pentru a se convinge de rezultate, dar reprezentanţii companiei au refuzat.

Pece a declarat că joi s-a intrat şi în blocul E24, de unde au fost ridicate conducte şi contoare de gaz care vor fi folosite ca probe în anchetă.

"Continuăm şi mâine (n.r. - vineri) ridicarea de probe. Sper ca demolarea să se încheie mâine şi să putem intra în subsol. Sigur că şi acum în bloc s-a intrat cu unele riscuri, dar e necesar. Trebuie să avem toate probele pentru a avea un rezultat corect. În funcţie de probe, se vor trage concluziile şi, indiferent de numele implicate, cei vinovaţi vor răspunde", a spus Pece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici