Explozie la fabrica de oxigen a Electroputere Craiova, soldată cu un mort şi un rănit

O persoană a murit, iar alta a fost rănită, joi, în urma exploziei unui tub de oxigen produsă în fabrica de oxigen a Electroputere Craiova, a declarat Cornel Mondea, directorul Electroputere Craiova.

297 afișări
Imaginea articolului Explozie la fabrica de oxigen a Electroputere Craiova, soldată cu un mort şi un rănit

Explozie la fabrica de oxigen a Electroputere Craiova, soldată cu un mort şi un rănit

Potrivit sursei citate, deflagraţia a avut loc în jurul orei 10.30, la Secţia de îmbuteliere a tuburilor de oxigen din fabrica Electroputere din Craiova, unde a explodat un tub de oxigen.

În urma deflagraţiei, Gheorghe Bârţă (41 ani), muncitor în cadrul secţiei, a murit pe loc, iar şeful acestuia, inginer Marian Popescu (58 ani), a ajuns în stare gravă la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Craiova.

Adriana Trică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, a declarat că rănitul, Marian Popescu, are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului.

"În jurul orei 10.50 a venit un pacient în vârstă de 58 de ani, cu arsuri grave pe 80 la sută din suprafaţa corpului. Este în stare deosebit de gravă. Este victima unei explozii la un tub de oxigen”, a declarat Trică.

Liderul sindicatului de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, a spus că la momentul producerii deflagraţiei în secţia de îmbuteliere a tuburilor de oxigen nu se aflau decât cele două persoane.

Liderul sindical a mai spus că salariaţii întreprinderii vor ajuta familia colegului lor Gheorghe Bârţă (41 ani), pentru a-l putea înmormânta. "Ştiu că are doi copii, iar soţia sa este casnică. Venitul familiei se compunea exclusiv din salariul lui. Era un băiat bun, care lucrează de mult la Electroputere. Nu ştim ce a fost acolo. Urmează să aflăm ce s-a întâmplat în acea secţie, dar dacă domnul inginer este aşa de grav nu ştiu cine ne poate spune”, a mai spus Bojenoiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se aflau reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, procurori şi poliţişti, pentru a stabili cauzele producerii deflagraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici