Explozie la un laborator al Ministerului Apărării, un ofiţer a murit

O explozie s-a produs, luni, la Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice pentru Apărare NBC şi Ecologie al Ministerului Apărării, din Şoseaua Olteniţei, incident în urma căruia un ofiţer angajat a decedat, potrivit Ministerului Apărării.

15 afișări
Imaginea articolului Explozie la un laborator al Ministerului Apărării, un ofiţer a murit

Explozie la un laborator al Ministerului Apărării

Maiorului inginer Octavian-Viorel Mihai i s-a acordat primul ajutor de către medicul unităţii şi a fost transportat de urgenţă la cel mai apropiat spital, pentru asistenţă medicală specializată, unde a decedat.

Ofiţerul avea 37 de ani şi era angajat al centrului din anul 2004. Acesta era şef secţie Fumizare-Mascare-Mijloace Explozive şi Incendiare şi se ocupa de operaţiuni cu pulberi şi explozivi.

Maiorul Mihai a absolvit Academia Tehnică Militară în 1993, specializarea explozivi, pulberi şi combustibili speciali.

În cadrul Agenţiei de cercetare pentru tehnică şi tehnologii militare, care subordonează acest centru, nu s-au mai petrecut de-a lungul timpului astfel de incidente, precizează sursa citată.

Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie condusă de şeful de stat major al unităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici