Facebook riscă să primească o amendă de "miliarde de dolari"

Facebook şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) din Statele Unite negociază o amendă de "miliarde de dolari" pentru problemele reţelei de socializare online legate de confidenţialitatea şi protecţia datelor, potrivit unui raport publicat de Washington Post, relatează Associated Press.

475 afișări
Imaginea articolului Facebook riscă să primească o amendă de "miliarde de dolari"

Facebook riscă să primească o amendă de "miliarde de dolari"

Washington Post a informat, joi, că amenda va fi cea mai mare impusă vreodată unei companii din domeniul tehnologiei. Citând surse anonime, cotidianul a mai informat că cele două părţi nu au convenit încă asupra unei sume exacte.

Facebook a înregistrat câteva pierderi în ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor în ultimii doi ani. FTC a analizat scandalul Cambridge Analytica din martie anul trecut. Firma de consultanţă politică a accesat datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul lor.

Problema este dacă Facebook încalcă un acord din 2011 cu FTC prin care a promis să protejeze confidenţialitatea utilizatorilor. Facebook şi FTC au refuzat să comenteze situaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici