FADERE a sesizat CNCD în cazul preotului Ion Croitoru care a numit românii din diaspora „pleavă”

Reprezentanţii FADERE precizează că au sesizat, luni, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după ce preotul Ion Croitoru din localitatea Corod a spus într-un discurs public că românii din diaspora reprezintă „pleava” şi că cei care părăsesc România sunt oameni de o „proastă calitate”.

1255 afișări
Imaginea articolului FADERE a sesizat CNCD în cazul preotului Ion Croitoru care a numit românii din diaspora „pleavă”

FADERE a sesizat CNCD în cazul preotului Ion Croitoru care a numit românii din diaspora „pleavă”

„FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) a sesizat în cursul zilei de astăzi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în cazul preotului Ion Croitoru, care într-un discurs public, i-a numit pe românii din diaspora "pleavă". Prezent la o întâlnire culturala în localitatea Corod, preotul a mai afirmat că plecarea românilor în afara ţării nu ar fi o mare pierdere pentru România pentru că cei din Diaspora ar fi oameni de proastă calitate. Este inacceptabil ca feţele bisericeşti, care ar trebui să propovăduiască pacea şi buna înţelegere între oameni, să incite în mod iresponsabil la ură şi la xenofobie. Credem că rolul preoţilor este mai degrabă de a păstorii
cu blândeţe obştea, de a se îngriji de nevoile orfanilor şi ale văduvelor, decât a se transforma în agitatori politici”
, au precizat reprezentanţii FADERE, printr-un comunicat de presă.

În sursa citată se mai precizează că FADERE solicită Patriarhiei Române să precizeze „de urgenţă dacă se delimitează de aceste declaraţii publice şi să comunice măsurile concrete pe care le va lua în acest caz”.

"Numărul românilor din diaspora care nu doresc să se mai întoarcă în ţară este într-o creştere alarmantă, iar România pierde enorm din cauza acestui fenomen. Cea mai mare bogăţie a unui popor sunt oamenii, aceasta este adevărata bogăţie. Astăzi, un sfert din populaţie a părăsit ţara. Această pierdere este mai îngrozitoare decât s-a pierdut în cele două războaie mondiale, la un loc. Din păcate, declaraţii necugetate şi rău intenţionate ca ale acestui preot, nu fac decât să adâncească şi mai mult rănile deja existente", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici