Faleza din Mangalia până în Olimp va fi modernizată cu fonduri europene

Faleza din Magalia până în staţiunea Olimp - Aleea Teilor - va fi modernizată, iar un parc va fi amenajat pe locul unei foste staţii de betoane, principalul factor de poluare a oraşului, cele două proiecte fiind derulate de Primărie, iar valoarea totală a acestora se ridică la 34,5 milioane de lei.

465 afișări
Imaginea articolului Faleza din Mangalia până în Olimp va fi modernizată cu fonduri europene

Faleza din Mangalia până în Olimp va fi modernizată cu fonduri europene (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a arătat, într-un comunicat de presă, că Parcul Evergreen va fi amenajat pe locul unui foste staţii de betoane, care până în urmă cu câţiva ani era principalul factor de poluare a oraşului, în timp ce proiectul de reabilitare a Aleii Teilor face parte dintr-un program complex de amenajare a unei faleze pietonale, între Mangalia şi Olimp, pe o distanţă de nouă kilometri.

În prezent, Primăria Mangalia derulează procedurile legale de licitaţie pentru atribuirea contractelor de execuţie a lucrărilor. Proiectele sunt realizate în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa Prioritară 5, "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul de intervenţie 5.2 - "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice".

Potrivit documentaţiei, lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an.

"Conform datelor tehnice, cele două proiecte au o finanţare totală de aproximativ 34,5 milioane de lei, contribuţia municipalităţii urmând să fie de doi la sută din valoarea contractelor", a explicat primarul.

De asemenea, el a precizat că în ultimii doi ani instituţia pe care o conduce a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 21 de milioane de euro.

"Unele proiecte sunt deja finalizate, altele sunt în executare, cum este cazul proiectelor de reabilitare a falezelor, iar acum vom demara alte două noi proiecte, respectiv înfiinţarea unui parc la standarde UE, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare şi modernizarea vechii faleze a oraşului", a subliniat edilul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici