Familia lui Teo Peter ar putea protesta la Bucureşti pe durata summit-ului NATO

Familia lui Teo Peter intenţionează să organizeze un protest paşnic în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, menit să atragă atenţia asupra faptului că, la mai bine de trei ani de la accidentul în care fostul basist al trupei Compact a murit, în acest caz nu s-a fãcut dreptate.

34 afișări
Imaginea articolului Familia lui Teo Peter ar putea protesta la Bucureşti pe durata summit-ului NATO

Familia lui Teo Peter ar putea protesta la Bucureşti pe durata summit-ului NATO

"Ne simţim batjocoriţi şi umiliţi", a declarat fiul artistului, Teo Peter junior, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Bucureşti. "Sunt furios pentru că, deşi suntem aliaţi ai Statelor Unite în NATO, suntem batjocoriţi şi trataţi ca cetăţeni de mâna a doua", a afirmat fiul lui Teo Peter.

Teo Peter junior consideră că, după moartea tatălui său, justiţia americană nu a făcut nimic pentru a-l trage la răspundere pe cel vinovat de accidentul în care tatăl său şi-a pierdut viaţa şi că, mai mult, urmaşii artistului au fost "insultaţi" cu o serie de oferte financiare reparatorii cu valori extrem de mici.

"Înainte ca militarul american să fie judecat ni s-au făcut mai multe oferte de a primi bani din partea statului american, cu titlu de reparaţii morale. Aceşti bani, cuantumul lor, a fost însă hilar de mic", a declarat Dorin Peter, fratele artistului mort în urmă cu mai bine de trei ani, prezent alături de nepotul său la conferinţa de presă.

Potrivit acestuia, suma oferită iniţial de administraţia americană a fost de 11.500 de dolari. La auzul ofertei, familia a răspuns printr-o scrisoare "furibundă", manifestându-şi frustrarea şi transmiţându-le americanilor că s-au simţit jigniţi.

"Scriam, printre altele, că numai cheltuielile de înmormântare s-au ridicat la circa 5.000 de dolari. Scrisoarea însă avea mai multe pagini în care le transmiteam celor care ne-au făcut oferta că ne simţim frustraţi şi umiliţi", a spus Dorin Peter.

Potrivit acestuia americanii au răspuns printr-o scrisoare de un rând în care rugau familia să comunice cine anume a plătit cheltuielile de înmormântare.

"Atât i-a interesat, la asta s-au rezumat", a continuat Dorin Peter, care a precizat că, după ce a răspuns că familia a fost cea care a suportat respectivele cheltuieli, oferta de 11.500 de dolari a fost crescută cu 5.000, ajungând, cu titlul de "ofertă finală", la 16.500 de dolari.

"Evident am refuzat şi am aşteptat încrezători verdictul justiţiei americane, sperând că VanGoethem va înfunda puşcăria. Dar nu a fost aşa, a venit acea sentinţă ruşinoasă de achitare, astfel că ne aflăm în situaţia în care cel care l-a ucis pe Teo nu mai poate fi tras la răspundere sub nicio formă", a mai spus Dorin Peter.

Acesta a precizat că, în ultimă instanţă, familia ar putea să primească nişte daune morale pentru pierderea lui Teo Peter, fiind în acest sens ajutată de o companie de avocaţi din Statele Unite.

Potrivit lui Dorin Peter, familia a depus în faţa autorităţilor americane un dosar care face dovada tuturor posibilităţilor de a produce venituri pe care le-ar fi avut Teo Peter dacă ar fi fost în viaţă. Dosarul, depus în baza unei legi speciale americane numite "Foreign Claim Act", este însoţit de o cerere de despăgubiri al căror cuantum nu a fost clar precizat de familie, însă fratele artistului a declarat, pentru MEDIAFAX, că suma depăşeşte un milion de dolari.

Dorin Peter a precizat că fratele său era nu numai artist, ci şi producător muzical, calitate în care "câştiga destul de bine".

"Aşteptăm să vedem în continuare dacă vom avea sau nu succes, dar problema este că aşteptăm de aproape doi ani şi nimic nu se întâmplă. Ne simţim umiliţi şi batjocoriţi", a conchis Dorin Peter.

Fiul artistului, Teo Peter junior, a mai declarat, în încheierea conferinţei de presă de marţi, că ar putea organiza un protest paşnic în Bucureşti în perioada summit-ului NATO, manifestaţie la care să participe artişti şi apropiaţi ai tatălui său, în măsura în care şi aceştia vor dori să ia parte la un astfel de eveniment.

"Va fi un protest paşnic, nu suntem huligani. Consider că este un moment foarte important în care să atragem atenţia asupra faptului că problema morţii tatălui meu nu a fost nici până acum rezolvată", a conchis Teo Peter junior, mulţumind jurnaliştilor şi celor care au sprijinit familia Peter în toate demersurile ei de a-şi găsi dreptatea după pierderea lui Teo Peter.

Teo Peter a murit în 4 decembrie 2004, într-un teribil accident de circulaţie. O maşina a Ambasadei SUA la Bucureşti a intrat într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin taxiul în care se afla basistul trupei Compact.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici