Familia româncei ucise la Florenţa vrea înmormântarea în Italia. O fundaţie va suporta costurile

Familia româncei în vârstă de 26 de ani torturată şi ucisă în oraşul italian Florenţa vrea ca aceasta să fie înmormântată în Italia, iar o fundaţie de caritate şi autorităţile locale italiene s-au oferit să suporte cheltuielile, scrie ziarul La Nazione, în ediţia online.

154 afișări
Imaginea articolului Familia româncei ucise la Florenţa vrea înmormântarea în Italia. O fundaţie va suporta costurile

Familia româncei ucise la Florenţa vrea înmormântarea în Italia. O fundaţie va suporta costurile

Autopsia a stabilit că românca Andreea Cristina Zamfir, în vârstă de 26 de ani, a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă.

"Vom organiza o ceremonie funebră în Florenţa, iar autorităţile vor suporta cheltuielile", a declarat chestorul-şef al oraşului, Raffaele Micillo, după o întrevedere cu consulul general al României.

"În cursul întâlnirii, am vorbit despre problema ajutării familiei acestei tinere. (...) Din raţiuni umanitare, comunitatea florentină intenţionează să arate solidaritate cu această fată, cu familia ei şi cu întreaga comunitate a imigranţilor români", a explicat Rafaele Micillo, precizând că, după ceremonia funebră, sicriul va fi trimis în România.

Însă autorităţile italiene au descoperit că mama şi sora româncei ucisă la Florenţa locuiesc în Italia.

Dorina (51 de ani), mama româncei, a cerut ca înmormântarea să aibă loc în Italia, în localitatea Montesarchio (Campania, sud), unde acestea locuiesc.

Caritas - o fundaţie filantropică - a anunţat disponibilitatea de a suporta cheltuielile înmormântării româncei.

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originară din Hunedoara) a fost găsit "crucificat", luni dimineaţă, la periferia oraşului Florenţa, victima prezentând urme de tortură. Ipoteza analizată de anchetatori este cea a unui criminal în serie, a unui maniac. Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi "protejată" de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le este greu să stabilească locul în care românca a fost abordată de clientul care a omorât-o. În trecut, românca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Românca a fost cercetată la un moment dat pentru delicte referitoare la imigraţie. Investigatorii italieni au stabilit că ucigaşul în serie căruia i-a căzut victimă Andreea Cristina Zamfir are înclinaţii sado-maso şi disfuncţii sexuale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. După ce declaraţia unei femei care a scăpat cu viaţă, anul trecut, a fost coroborată cu raportul experţilor, s-a ajuns la concluzia că ucigaşul este un italian cu tenul deschis şi chelie, care are vârsta de aproximativ 50-60 de ani. Surse citate de agenţia Adnkronos au declarat că românca ucisă se prostitua la periferia oraşului Florenţa, unde locuia de cinci ani. Ea s-a născut la Hunedoara şi, înainte de a pleca în Italia, a locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Autorităţile italiene au interogat doi suspecţi în cazul crimei, cei doi fiind implicaţi în cazuri similare petrecute în urmă cu câţiva ani. A fost dat în căutare un vehicul autoutilitar de culoare albă care ar fi fost văzut în momentul crimei.

"Nu vreau să jignesc animalele cu această comparaţie, dar autorul acestei crime este o bestie", a declarat Raffaele Micillo, chestorul-şef din Florenţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici