Familia unui copil mort la naştere despre care se ştia că este băiat a primit de la morgă o fetiţă - VIDEO

Conducerea Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi a dispus efectuarea unei anchete interne, după ce familia unui copil mort la naştere a constatat la morga spitalului că bebeluşul este fetiţă, deşi medicii anunţaseră imediat după naştere că pruncul mort este un băieţel, relatează ProTV.

210 afișări
Imaginea articolului Familia unui copil mort la naştere despre care se ştia că este băiat a primit de la morgă o fetiţă - VIDEO

Familia unui copil mort la naştere despre care se ştia că este băiat a primit de la morgă o fetiţă

O femeie gravidă, în vârstă de 32 de ani, a ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, în stare gravă, la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, pacienta fiind supusă imediat unei intervenţii chirurgicale.

Medicii au constatat că femeia se află în şoc toxicoseptic, în timp ce pruncul din pântece era deja mort.

După intervenţia chirurgicală, trupul copilului a fost dus la morga maternităţii, medicii trecând în acte că bebeluşul decedat este un băieţel.

"Aşa au spus medicii, că am un băieţel. M-am dus şi la starea civilă ca să obţin certificatul de deces pentru copil. Am luat toate cele necesare pentru înmormântare, ca pentru băiat, dar când am mers la morgă am constatat că mi s-a dat o fetiţă. Cei de acolo au spus că medicii au greşit şi că nu au fost atenţi. Vreau ca adevărul să iasă la iveală", a declarat Costel Butnaru, tatăl copilului.

Directorul medical al Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, Marian Stamatin, a spus că, cel mai probabil, a fost vorba despre o neatenţie din partea medicilor, care au fost preocupaţi de salvarea vieţii mamei întrucât se constatase că bebeluşul era deja mort.

Video Stirileprotv.ro

"Ceea ce s-a întâmplat nu este un lucru de dorit, dar cred că nu este o greşeală extraordinar de mare, pentru că medicul care a operat această gravidă a fost preocupat de starea pacientei. Probabil a întrebat în sală ce sex are copilul şi i s-a spus că are sex masculin, fără să mai verifice", a declarat doctorul Maria Stamatin, director medical al Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi.

Conducerea unităţii medicale a dispus efectuarea unei anchete interne în acest caz.

Părinţii intenţionează să ceară efectuarea unui test ADN pentru a stabili dacă într-adevăr este copilul lor sau dacă nu cumva a fost schimbat la naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici