Fără mască în aer liber, numărul virozelor s-a dublat faţă de sezonul trecut. Şi redeschiderea şcolilor este un factor

  • La început de iunie, avem mai multe viroze decât în plin sezon rece
  • Virozele au ajuns la peste 30.000, de două ori mai multe faţă de sezonul trecut
  • Numărul de viroze a crescut şi in alte state din Europa, dar şi în SUA
1285 afișări
Imaginea articolului Fără mască în aer liber, numărul virozelor s-a dublat faţă de sezonul trecut. Şi redeschiderea şcolilor este un factor
La nivel naţional, numărul de infecţii respiratorii a ajuns la peste 30.000, adică de două ori mai multe comparativ cu sezonul anului trecut. În luna mai, într-o singură săptămână, numărul cazurilor a urcat la 50, comparativ cu doar patru cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a anului trecut.
 
Medicul pediatru, Iulia Ţincu spune că posibile cauze ar fi redeschiderea şcolilor, dar şi renunţarea la mască în aer liber. 
 
„Odată cu redeschiderea colectivităţilor, au început să apară şi toate virozele pe care le tratam în mod uzual. fie ele respiratorii sau digestive. De la 35%-40% cred că am înregistrat o creştere a numarului de prezentări în camera de gardă”, afirmă medicul.
 
Aşa că scutirile medicale pentru lipsa elevilor de la ore s-au înmulţit în ultimele două săptămâni. Asta spune şi direcorul şcolii nr. 7 din Capitală, Narcisa Franţia, care le cere acum ajutorul părinţilor. 
 
„Este chemat asistentul în cazul în care copilul prezintă simptome la şcoală. Acesta este dus la izolator, contactăm părintele şi recomandăm să fie dus elevul la medicul de familie. Reintrarea în unitate se face în baza avizului medicului de familie”, precizează directorul unităţii de învăţământ.
 
Creşterea numărului de viroze respiratorii nu s-a înregistrat doar în Romania. Aceeaşi situaţie a fost semnalată şi în Statele Unite. Într-un cartier din New York, de exemplu, sute de copii s-au îmbolnăvit, iar în statul Utah, de la jumătatea lunii mai au început să fie de zece ori mai multe cazuri comparativ cu luna ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici