Fata de 11 ani însărcinată şi mama ei vor pleca marţi în Anglia

Fata în vârstă de 11 ani, din Piatra Şoimului (Neamţ), care a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul său, va pleca în cursul zilei de marţi, pentru a face întreruperea de sarcină, potrivit informaţiilor pe care le are primarului comunei, Niculai Nicorescu.

178 afișări
Imaginea articolului Fata de 11 ani însărcinată şi mama ei vor pleca marţi în Anglia

Fata de 11 ani însărcinată şi mama ei vor pleca marţi în Anglia

Familia fetei nu a putut fi contactată însă pentru a confirma această informaţie.

Primarul comunei nemţene Piatra Şoimului, Niculai Nicorescu, a declarat că, din câte ştie, fata şi mama vor pleca marţi în Marea Britanie.

"Din câte ştiu, marţi ar trebui să plece", a spus primarul, care a menţionat că în ultimele zile familia fetei a fost plecată din comună pentru a face cumpărături necesare pentru acest drum.

Iniţial, mama Florinei V. a declarat, joi, că paşapoartele pentru ea şi fiica ei sunt gata şi că vor pleca duminică în Marea Britanie, fiind pregătite pentru acest lucru.

Femeia a spus că persoana care a decis să le ajute cu banii necesari operaţiei a aranjat totul pentru plecare.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vlad Iliescu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fata de 11 ani, cu sarcină de 20 de săptămâni în evoluţie, poate face avort conform legislaţiei române în vigoare, întrucât este copil, victima unui abuz sexual şi, mai mult, există riscuri majore pentru sănătatea mintală a acesteia în cazul evoluţiei la termen a sarcinii.

Fata de 11 ani din comuna Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, a rămas însărcinată după ce a fost violată, în urmă cu cinci luni, de unchiul său, în vârstă de 19 ani. Ea s-a plâns părinţilor că are dureri abdominale. Crezând că ar fi vorba despre o apendicită, părinţii fetei au mers la Policlinică în vederea unui consult, iar în urma investigaţiilor s-a constatat că fata este însărcinată în luna a patra. În aceste condiţii, fetiţa a relatat că a fost agresată sexual de unchiul său de 19 ani, în casa bunicii sale, şi că a fost ameninţată cu moartea în cazul în care va povesti cuiva ce i s-a întâmplat.

Fetiţa a fost internată la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar în data de10 iunie, medicii de aici au apreciat că nu-şi poate duce până la termen sarcina, fără a-i pune viaţa în primejdie, şi au recomandat întreruperea sarcinii. Totuşi, aceştia au decis ca fata să fie transferată la Iaşi, pentru o examinare mai amănunţită. Medicii de la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi au decis însă că fata trebuie să-şi ducă la termen sarcina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici