Fata moartă în accidentul de tren, fără şanse de supravieţuire chiar dacă un medic ar fi fost cu ea

Tânăra de 17 ani moartă în accidentul feroviar de la Valea Călugărescă nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire chiar dacă lângă ea s-ar fi aflat un medic care să-i acorde primul ajutor, arată rezultalele necropsiei realizate, luni, de Serviciul de Medicină Legală (SML) Prahova.

307 afișări
Imaginea articolului Fata moartă în accidentul de tren, fără şanse de supravieţuire chiar dacă un medic ar fi fost cu ea

Fata moartă în accidentul de tren, fără şanse de supravieţuire chiar dacă un medic ar fi fost cu ea (Imagine: Mediafax Foto)

Necropsia a început luni dimineaţă, în jurul orei 10.00 şi a fost finalizată după aproximativ două ore, la autopsie fiind prezent procurorul care se ocupă de acest caz, iar totodată au fost realizate fotografii şi filmări judiciare necesare în anchetă.

Potrivit legiştilor, decesul a fost provocat de o hemoragie şi contuzie cerebrală, după o fractură craniană profundă şi o contuzie abdominală.

"Decesul a survenit ca urmare a hemoragiei contuziei şi dilacerării cerebrale consecutive unui politraumatism cu fractură craniană fractură multieschiloasă, contuzie abdominală în condiţiile accidentului feroviar", a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, medicul Vasile Drăghici.

El a explicat că victima a fost lovită de un obiect în zona frontală, în urma loviturii osul cranian fiind fracturat, ceea ce a determinat leziuni foarte grave şi multiple.

Medicul Vasile Drăghici a mai spus că tânăra a suferit o "dilacerare cerebrală mare", ceea ce înseamnă că o mare parte din substanţa cerebrală a fost distrusă. “Este un fel de necroză”, a spus şeful SML Prahova, adăugând că în astfel de situaţii zona afectată a creierului “se pierde din punct de vedere funcţional”.

Întrebat dacă victima ar fi avut vreo şansă de supravieţuire în cazul în care ar fi primit imediat primul ajutor din partea unui medic, Vasile Drăghici a spus că nu, din cauză că leziunile au fost foarte grave.

Tânăra care şi-a pierdut viaţa în accidentul de tren produs la Valea Călugărească, Alexandra Cosmina Dimofte, avea 17 ani, era elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar Agricol din Focşani, iar sâmbătă după-amiază se întorcea de la Bucureşti, unde fusese la sora sa, studentă la Facultatea de Construcţii.

Trupul tinerei va fi depus, în cursul zilei de luni, la capela Bisericii "Sfântul Nicolae Stroe" din Focşani, unde familia şi prietenii îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici