Femeia din Topliţa împuşcată de soţ a murit. Bărbatul ar fi încercat să îşi omoare, de fapt, fiul

Femeia de 60 de ani din Topliţa, judeţul Harghita, care a ajuns la spital, vineri, în stare gravă, după ce a fost împuşcată de către soţul său cu o armă de vânătoare, a murit la spital, iar bărbatul a fost arestat preventiv, poliţiştii declarând că acesta ar fi vrut, de fapt, să îşi împuşte fiul.

1052 afișări
Imaginea articolului Femeia din Topliţa împuşcată de soţ a murit. Bărbatul ar fi încercat să îşi omoare, de fapt, fiul

Femeia din Topliţa împuşcată de soţul său a murit. Bărbatul ar fi încercat să îşi omoare, de fapt, fiul

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, Paul Leontică, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze piciorul rănit de glonţ. A doua zi însă femeia a murit la Terapie Intensivă.

"A doua zi, victima a decedat şi implicit s-a schimbat încadrarea juridică din tentativă în omor calificat, adăugându-se, faţă de starea iniţială, şi agravanta de săvârşirea faptei cu premeditare, întrucât s-a apreciat de către procurori că fapta nu a fost una spontană, ci anterior premeditată, atâta timp cât sustragerea armei, din datele pe care le avem, s-a realizat cu o seară înainte”, a spus Paul Leontică.

Potrivit acestuia, la infracţiunea de omor calificat au fost adăugate încă două, respectiv sustragerea de armă letală din posesia celui care o deţinea legal şi uz fără drept de armă. La propunerea procurorilor, instanţa a admis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Anchetatorii susţin că nu soţia a fost cea vizată de agresor, ci fiul bărbatului de 66 de ani, cu care se certase cu o seară înainte, iar intenţia a fost "evidentă” .

"Pe fondul consumului de alcool şi al unor neînţelegeri în familie, bărbatul a sustras de la fiul său, joi seara, cheile seifului şi arma de vânătoare încuiată, deţinută legal de acesta. În tentativa de a-şi împuşca feciorul, şi-a împuşcat soţia în piciorul drept, sub genunchi”, a declarat unul dintre anchetatori.

Bărbatul din municipiul Topliţa care şi-a împuşcat soţia riscă detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani în cazul omorului calificat, la care se adaugă o treime din cumulul celorlalte infracţiuni: sustragerea armei, pedepsită cu închisoare de la doi la şapte ani, şi folosirea acesteia, prevăzută în Codul Penal cu pedeapa privării de libertate de la un an la trei ani.

Femeia de 60 de ani a ajuns la spital, vineri, în stare gravă, după ce a fost împuşcată de către soţul său cu o armă de vânătoare. Poliţiştii au declarat că bărbatul a tras în direcţia soţiei şi a fiului lor din cauza unor neînţelegeri în familie. Bărbatul a fost atunci reţinut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici